I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på skolans kycklingsoppa!
Detta recept är en tolkning av skolans kycklingsoppa som serveras i skolor landet över. En riktigt god soppa med lätt kokosgrädde som är värmande, mättande, och ljuvlig i smaken.
Detta recept på skolans kycklingsoppa för tankarna tillbaka till det klassiska receptet från skolköket. Jag tycker detta är en riktigt god, klassisk soppa som är riktigt tröstande och fin i smaken.
Kort sagt så älskar jag detta recept på skolans kycklingsoppa och tycker den är riktigt härlig. Testa gärna receptet nedan!
Receptet – Så gör du:
Skolans kycklingsoppa
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 350 g kycklingfilé
- 1 st morot
- 1 st purjolök
- 4 dl vatten
- 1 msk vetemjöl
- 2 tärningar hönsbuljong
- 4 dl lätt kokosmjölk
- 1 tsk riven ingefära
- ½ tsk sambal oelek
- salt efter smak
- valfritt: saften från en halv lime
Instruktioner
- Tärna kycklingen i bitar och fräs i en stekpanna i lite olja.
- Skala och skiva moroten, och skiva även purjolöken.
- Tillsätt vattnet till en kastrull och tillsätt vetemjölet. Sätt på värmen på spisen och låt koka upp.
- Tillsätt kycklingen, moroten, buljongtärningarna, den lätta kokosmjölken, och riven ingefära. Låt puttra i 5 minuter eller tills att moroten blir mjuk.
- Tillsätt purjolöken och tillsätt sambal oelek. Smaka av med salt.
- När soppan är färdig, ta bort från värmen och pressa ned saften från en halv lime.
- Färdigt, njut av skolans kycklingsoppa!
Riktigt kanongott recept!