Skolans köttfärssås – Recept

4.7/5 baserat på 24 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på skolans köttfärssås!

De allra flesta av oss minns skolans köttfärssås. Nu kan du göra den exakt likadant hemma med detta goda och enkla recept på skolans köttfärssås!

Detta recept på skolans köttfärssås ger en måltid som är precis som den man får på förskolor, grundskolor och gymnasium landet över. En tidlös klassiker som alltid smakar härligt bra är skolans köttfärssås.

Kort sagt så älskar jag detta recept på skolans köttfärssås och tycker den är riktigt värd att göra! Så klassisk och god! Testa gärna receptet nedan.

Skolans köttfärssås

Receptet – Så gör du:

Skolans köttfärssås

4.7/5 baserat på 24 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

De allra flesta av oss minns skolans köttfärssås. Nu kan du göra den exakt likadant hemma med detta goda och enkla recept på skolans köttfärssås!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 600 g färs (blandfärs eller nötfärs)
  • 2 st gula lökar
  • 1 bit rotselleri (150 g)
  • 1 dl tomatpuré
  • 1 dl ketchup
  • 5 dl vatten
  • 2 msk kalvfond eller köttbuljong
  • 1 tsk torkad basilika
  • salt
  • vitpeppar

Instruktioner

  • Skala och hacka lök, skala och grovriv rotselleri. Fräs lök och rotselleri i olja eller smör tills löken börjar bli genomskinlig. Tillsätt sedan färsen och rör om.
  • Sätt pastan på kokning enligt förpackningens anvisningar.
  • Tillsätt tomatpuré, fond/buljong, samt hälften av vattnet. Rör om för att blanda och låt koka upp.
  • Tillsätt sedan resten av vattnet och ketchup. Låt puttra till önskad tjockhet på såsen. Justera eventuellt med mer vatten.
  • Krydda efter smak och tillsätt eventuellt mer ketchup för lite sötare smak.
  • Njut av skolans köttfärssås!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Skolans köttfärssås

1 kommentar

  1. 5 stars
    Den blev exakt som ungarna förväntade sig när de önskade skolans köttfärssås. Rensade fat, mätt familj och nöjd mamma!

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar