Skolans kebabgryta – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på skolans kebabgryta!

Gör en god kebabgryta som den görs i skolan, och servera gärna med kokt ris och en härlig grönsallad. Denna kebabgryta, är god, värmande och riktigt ljuvlig!

Ta dig tillbaka till skolmatsalen med denna goda kebabgryta som görs som i skolan. Med kebabkött, paprika, krossade tomater och en samling andra enkla ingredienser så blir denna gryta en enkel men riktigt god och klassisk måltid.

Kort sagt så älskar jag detta recept på skolans kebabgryta och tycker den är riktigt värd att göra. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (4 portioner av skolans kebabgryta)

  • 3 dl okokt ris, bulgur eller couscous
  • 400 g kebabkött
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl chilisås
  • 1 burk krossade tomater
  • 2,5 dl creme fraiche
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk basilika
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt

Instruktioner

  1. Sätt riset/bulgur/couscous på kokning enligt risförpackningens anvisningar.
  2. Hacka paprikan, löken och vitlöken.
  3. Fräs på kebabköttet i ungefär 5 minuter i en gryta. Tillsätt sedan paprikan, och den gula löken till grytan, och fräs i ytterligare i 2 minuter.
  4. Tillsätt receptets övriga ingredienser och rör om. Låt puttra tills du är nöjd med konsistensen och krämigheten, uppemot 10 minuter.
  5. Servera med ris/bulgur/couscous, och gärna en sallad!
  6. Njut av skolans kebabgryta!
Skolans kebabgryta

Skolans kebabgryta

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på skolans kebabgryta! Gör en god kebabgryta som den görs i skolan, och servera gärna med kokt ris och en härlig grönsallad. Denna kebabgryta, är god, värmande och riktigt ljuvlig!
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 25 minuter
Portioner 4 potioner

Ingredienser
  

  • 3 dl okokt ris, bulgur eller couscous
  • 400 g kebabkött
  • 1 st gul lök
  • 1 st röd paprika
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 dl chilisås
  • 1 burk krossade tomater
  • 2,5 dl creme fraiche
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk basilika
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt

Instruktioner

  • Sätt riset/bulgur/couscous på kokning enligt förpackningens anvisningar.
  • Hacka paprikan, löken och vitlöken.
  • Fräs på kebabköttet i ungefär 5 minuter i en gryta. Tillsätt sedan paprikan, och den gula löken till grytan, och fräs i ytterligare i 2 minuter.
  • Tillsätt receptets övriga ingredienser och rör om. Låt puttra tills du är nöjd med konsistensen och krämigheten, uppemot 10 minuter.
  • Servera med ris/bulgur/couscous, och gärna en sallad!
  • Njut av skolans kebabgryta!
Keyword Skolans kebabgryta

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning