I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på skolans kebabgryta!
Gör en god kebabgryta som den görs i skolan, och servera gärna med kokt ris och en härlig grönsallad. Denna kebabgryta, är god, värmande och riktigt ljuvlig!
Ta dig tillbaka till skolmatsalen med denna goda kebabgryta som görs som i skolan. Med kebabkött, paprika, krossade tomater och en samling andra enkla ingredienser så blir denna gryta en enkel men riktigt god och klassisk måltid.
Kort sagt så älskar jag detta recept på skolans kebabgryta och tycker den är riktigt värd att göra. Testa gärna receptet nedan!
Receptet – Så gör du:
Skolans kebabgryta
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetUtrustning
Ingredienser
- 3 dl okokt ris, bulgur eller couscous
- 500 g kebabkött
- 1 st gul lök
- 1 st röd paprika
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 dl chilisås
- 1 burk krossade tomater ca 400 gram
- 1 dl creme fraiche
- 1 dl matlagningsgrädde
- 1 tsk torkad basilika
- 1 tsk svartpeppar
- 1 tsk salt
Instruktioner
- Sätt riset/bulgur/couscous på kokning enligt förpackningens anvisningar.
- Hacka paprikan, löken och vitlöken.
- Fräs på kebabköttet i ungefär 5 minuter i en gryta. Tillsätt sedan paprikan, och den gula löken till grytan, och fräs i ytterligare i 2 minuter.
- Tillsätt receptets övriga ingredienser och rör om. Låt puttra tills du är nöjd med konsistensen och krämigheten, uppemot 10 minuter. Tillsätt eventuellt mer creme fraiche för ytterligare krämighet efter smak.
- Servera med ris/bulgur/couscous, och gärna en sallad!
- Njut av skolans kebabgryta!
Har lagat den flera gånger. Är jättegod.
Supermumsigt! En hit hos barnen!
Bästa receptet men jag skär upp en älgstek som jag marinerar med kebabkryddor dagen innan.
Bästa receptet
Den verkar smakrik o spännande. Ska laga den