Skolans kebabgryta – Recept

4.8/5 baserat på 30 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på skolans kebabgryta!

Gör en god kebabgryta som den görs i skolan, och servera gärna med kokt ris och en härlig grönsallad. Denna kebabgryta, är god, värmande och riktigt ljuvlig!

Ta dig tillbaka till skolmatsalen med denna goda kebabgryta som görs som i skolan. Med kebabkött, paprika, krossade tomater och en samling andra enkla ingredienser så blir denna gryta en enkel men riktigt god och klassisk måltid.

Kort sagt så älskar jag detta recept på skolans kebabgryta och tycker den är riktigt värd att göra. Testa gärna receptet nedan!

Skolans kebabgryta

Receptet – Så gör du:

Skolans kebabgryta

4.8/5 baserat på 30 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Gör en god kebabgryta som den görs i skolan, och servera gärna med kokt ris och en härlig grönsallad. Denna kebabgryta, är god, värmande och riktigt ljuvlig!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 4 potioner

Utrustning

Stor kastrull
Stor kastrull (eller gryta)

Ingredienser
 

  • 3 dl okokt ris, bulgur eller couscous
  • 500 g kebabkött
  • 1 st gul lök
  • 1 st röd paprika
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 dl chilisås
  • 1 burk krossade tomater ca 400 gram
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt

Instruktioner

  • Sätt riset/bulgur/couscous på kokning enligt förpackningens anvisningar.
  • Hacka paprikan, löken och vitlöken.
  • Fräs på kebabköttet i ungefär 5 minuter i en gryta. Tillsätt sedan paprikan, och den gula löken till grytan, och fräs i ytterligare i 2 minuter.
  • Tillsätt receptets övriga ingredienser och rör om. Låt puttra tills du är nöjd med konsistensen och krämigheten, uppemot 10 minuter. Tillsätt eventuellt mer creme fraiche för ytterligare krämighet efter smak.
  • Servera med ris/bulgur/couscous, och gärna en sallad!
  • Njut av skolans kebabgryta!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Skolans kebabgryta

5 Kommentarer

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar