Skolans broccolisoppa – Recept

5/5 baserat på 6 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på skolans broccolisoppa!

Ta dig tillbaka till skolmatsalen med detta goda recept på skolans broccolisoppa. Så här görs skolans broccolisoppa landet över på ett riktigt ljuvligt vis!

I skolmatsalar landet över så serveras skolans broccolisoppa kontinuerligt. Det är en soppa många av oss har en koppling till och den är riktigt härligt god och krämig. Med detta recept kan du göra den hemma.

Att göra skolans broccolisoppa är enkelt och kräver endast enkla ingredienser. Perfekt när man vill ha en krämig, värmande soppa!

Kort sagt så älskar jag detta recept på skolans broccolisoppa och tycker det är riktigt gott att göra. Så enkelt och så värt. Testa gärna receptet nedan!

Skolans broccolisoppa

Receptet – Så gör du:

Skolans broccolisoppa

5/5 baserat på 6 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Ta dig tillbaka till skolmatsalen med detta goda recept på skolans broccolisoppa. Så här görs skolans broccolisoppa landet över på ett riktigt ljuvligt vis!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 450 g broccoli, färsk eller upptinad
  • 3 st normalstora potatisar
  • 2 st gula lökar
  • 1 liter vatten
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 1 dl matgrädde
  • rapsolja eller olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Instruktioner

  • Skala och tärna potatisen och skär upp broccolin.
  • Skala och hacka löken, och stek den i olja i en kastrull. Tillsätt potatisen och broccolin och låt fräsa någon minut bara.
  • Tillsätt vattnet och smula ned buljongtärningarna.
  • Låt koka i 15-20 minuter. Tillsätt sedan grädden och rör om.
  • Mixa soppan slät med stavmixer. Smaka av kryddningen med salt och peppar.
  • Tycker man soppan är för rinnig kan man reda den med majsstärkelse. På samma sätt kan man tillsätta lite vatten om den är för tjock i konsistensen.
  • Njut av skolans broccolisoppa!
Måltid Huvudrätt, Soppa
Kök Svenskt
Nyckelord Skolans broccolisoppa

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar