Skinkstuvning till pannkakor – Recept

Inga betyg ännu.

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på skinkstuvning, till att exempelvis ha som fyllning i pannkakor och crêpes.

Skinkstuvning är en ljuvlig fyllning om man vill ha en matigare pannkaka eller crêpe. Du kan också använda denna stuvning till att fylla olika typer av smördegsknyten.

Det är egentligen bara den kulinariska fantasin som sätter gränserna för denna ljuvliga och mångsidiga skinkstuvning.

skinkstuvning

Sylt och grädde i all ära, men den salta och matigare sidan av pannkakor är minst lika god, inte sant? Därför är det bra att kunna ta fram en god skinkstuvning till att fylla pannkakorna med.

Detta recept antar att du redan har pannkakorna färdiga. Ett exempel på goda pannkakor hittar du här, med vårt recept på världens bästa pannkakor!

Nu till receptet på skinkstuvningen!

skinkstuvning

Receptet – Så gör du:

Skinkstuvning till pannkakor

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Skinkstuvning, till att exempelvis ha som fyllning i pannkakor och crêpes. Detta är en ljuvlig fyllning om man vill ha en matigare rätt. Man kan också använda denna stuvning till att fylla olika typer av smördegsknyten.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 8 portioner

Ingredienser
 

  • 250 g finstrimlad skinka
  • 120 g riven gouda-ost (eller annan)
  • 30 g smör
  • 2 msk mjöl
  • 2,5 dl mjölk
  • svartpeppar

Instruktioner

  • Ha dina 8 pannkakor/crêpes färdiga och redo för att fyllas med skinkstuvning. Förvärm ugnen till 200 grader Celsius och plocka fram en ugnsform.
  • Strimla skinkan och riv osten.
  • Ta fram en kastrull och smält ditt smör i den på medelhög värme. Vispa gradvis ner mjölet tills det är välblandat.
  • Tillsätt mjölken under omrörning, och höj värmen en aning så det kokar upp.
  • Tillsätt skinkan och osten i kastrullen.
  • Nu till att fylla pannkakorna/crêpesen. Tillsätt 2 msk skinkstuvning till varje pannkaka/crêpe, och rulla sedan ihop och placera på ugnsformen. Vik in kanterna så skinkstuvningen inte rinner ut. Repetera för varje pannkaka/crêpe.
  • Grädda i ugnen i 20 minuter. Ta ut ur ugnen och toppa gärna med lite extra riven ost.
  • Servera och njut!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Skinkstuvning, Skinkstuvning till crêpes, Skinkstuvning till pannkakor

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar