I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på skinkstuvning, till att exempelvis ha som fyllning i pannkakor och crêpes.
Skinkstuvning är en ljuvlig fyllning om man vill ha en matigare pannkaka eller crêpe. Du kan också använda denna stuvning till att fylla olika typer av smördegsknyten.
Det är egentligen bara den kulinariska fantasin som sätter gränserna för denna ljuvliga och mångsidiga skinkstuvning.
Sylt och grädde i all ära, men den salta och matigare sidan av pannkakor är minst lika god, inte sant? Därför är det bra att kunna ta fram en god skinkstuvning till att fylla pannkakorna med.
Detta recept antar att du redan har pannkakorna färdiga. Ett exempel på goda pannkakor hittar du här, med vårt recept på världens bästa pannkakor!
Nu till receptet på skinkstuvningen!
Receptet – Så gör du:
Skinkstuvning till pannkakor
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 250 g finstrimlad skinka
- 120 g riven gouda-ost (eller annan)
- 30 g smör
- 2 msk mjöl
- 2,5 dl mjölk
- svartpeppar
Instruktioner
- Ha dina 8 pannkakor/crêpes färdiga och redo för att fyllas med skinkstuvning. Förvärm ugnen till 200 grader Celsius och plocka fram en ugnsform.
- Strimla skinkan och riv osten.
- Ta fram en kastrull och smält ditt smör i den på medelhög värme. Vispa gradvis ner mjölet tills det är välblandat.
- Tillsätt mjölken under omrörning, och höj värmen en aning så det kokar upp.
- Tillsätt skinkan och osten i kastrullen.
- Nu till att fylla pannkakorna/crêpesen. Tillsätt 2 msk skinkstuvning till varje pannkaka/crêpe, och rulla sedan ihop och placera på ugnsformen. Vik in kanterna så skinkstuvningen inte rinner ut. Repetera för varje pannkaka/crêpe.
- Grädda i ugnen i 20 minuter. Ta ut ur ugnen och toppa gärna med lite extra riven ost.
- Servera och njut!