Skinkstek i stekpåse – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på skinkstek i stekpåse!

Denna skinkstek i stekpåse är saftig, mör och läcker. Så enkel att den går att göra när som helst på året, eller kanske till speciella tillfällen som påsk och jul!

Att tillaga en skinka i stekpåse är inte svårt, man behöver bara hålla koll på innertemperaturen för att se till att den steks för länge. Att lägga till lite grönsaker gör tar den till nästa nivå!

Kort sagt så älskar jag detta recept på skinkstek i stekpåse och tycker det är riktigt värt att göra. Helt klart det bästa receptet på skinkstek i stekpåse enligt mig helt enkelt. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (skinkstek i stekpåse för 4 personer)

  • 1,5 kg skinkstek (ungefärlig vikt)
  • 3 gula lökar
  • 2 morötter
  • 3 msk rapsolja
  • 1,5 msk kinesisk soja
  • salt
  • vitpeppar

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Grovhacka lök och morötter.
  3. Pensla skinksteken med en blandning av olja, soja, salt och peppar.
  4. Lägg ner i stekpåsen tillsammans med lök och morötter. Försegla enligt anvisningar. Placera påsen i en ugnsform. Klipp ett hål på ovansidan av stekpåsen så luften kan komma ut.
  5. Tillaga på 200°C i nedre tredjedelen av ugnen i cirka 1-1,5 timme (en köttermometer ska visa innertemperaturen 75-77°C). Koka gärna potatis till under tiden.
  6. Ta ut ur ugnen och ta ut skinksteken ur påsen. Tillsätt gärna skyn i påsen till en kastrull för att göra en god sås. Tillsätt 2-3 dl grädde till kastrullen och koka upp, red sedan med någon matsked vetemjöl tills att konsistensen blivit bra.
  7. Skär upp skinksteken i skivor och servera med dina tillbehör!
Skinkstek i stekpåse

Skinkstek i stekpåse

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på skinkstek i stekpåse! Denna skinkstek i stekpåse är saftig, mör och läcker. Så enkel att den går att göra när som helst på året, eller kanske till speciella tillfällen som påsk och jul!
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 1 t
Total tid 1 t 15 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 1,5 kg skinkstek (ungefärlig vikt)
  • 3 st gula lökar
  • 2 st morötter
  • 3 msk rapsolja
  • 1,5 msk kinesisk soja
  • salt
  • vitpeppar

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Grovhacka lök och morötter.
  • Pensla skinksteken med en blandning av olja, soja, salt och peppar.
  • Lägg ner i stekpåsen tillsammans med lök och morötter. Försegla enligt anvisningar. Placera påsen i en ugnsform. Klipp ett hål på ovansidan av stekpåsen så luften kan komma ut.
  • Tillaga på 200°C i nedre tredjedelen av ugnen i cirka 1-1,5 timme (en köttermometer ska visa innertemperaturen 75-77°C). Koka gärna potatis till under tiden.
  • Ta ut ur ugnen och ta ut skinksteken ur påsen. Tillsätt gärna skyn i påsen till en kastrull för att göra en god sås. Tillsätt 2-3 dl grädde till kastrullen och koka upp, red sedan med någon matsked vetemjöl tills att konsistensen blivit bra.
  • Skär upp skinksteken i skivor och servera med dina tillbehör!
Keyword Skinkstek i stekpåse

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning