I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på skinkstek i stekpåse!
Denna skinkstek i stekpåse är saftig, mör och läcker. Så enkel att den går att göra när som helst på året, eller kanske till speciella tillfällen som påsk och jul!
Att tillaga en skinka i stekpåse är inte svårt, man behöver bara hålla koll på innertemperaturen för att se till att den steks för länge. Att lägga till lite grönsaker gör att man verkligen tar den till nästa nivå!
Testa jättegärna receptet enligt anvisningarna nedan. Jag hoppas att det ska komma till användning lika mycket som det gör hemma hos oss! Smaklig måltid!
Receptet – Så gör du:
Skinkstek i stekpåse
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 1,5 kg skinkstek (ungefärlig vikt)
- 3 st gula lökar
- 2 st morötter
- 3 msk rapsolja
- 1,5 msk kinesisk soja
- salt
- vitpeppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°C.
- Grovhacka lök och morötter.
- Pensla skinksteken med en blandning av olja, soja, salt och peppar.
- Lägg ner i stekpåsen tillsammans med lök och morötter. Försegla enligt anvisningar. Placera påsen i en ugnsform. Klipp ett hål på ovansidan av stekpåsen så luften kan komma ut.
- Tillaga på 200°C i nedre tredjedelen av ugnen i cirka 1-1,5 timme (en köttermometer ska visa innertemperaturen 75-77°C). Koka gärna potatis till under tiden.
- Ta ut ur ugnen och ta ut skinksteken ur påsen. Tillsätt gärna skyn i påsen till en kastrull för att göra en god sås. Tillsätt 2-3 dl grädde till kastrullen och koka upp, red sedan med någon matsked vetemjöl tills att konsistensen blivit bra.
- Skär upp skinksteken i skivor och servera med dina tillbehör!
Älskar stekpåse! Blir så otroligt saftigt och gott. Och väldigt enkelt!
Perfekt resultat.