I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på skinklåda!
Skinklåda är en klassisk rätt som är som en snabbare paj utan någon pajdeg. Den är dessutom väldigt enkel att göra. Passar helt perfekt till vardags och lugna helgdagar, när man vill ha något otroligt gott, enkelt och snabbt!
Denna rätt tycker jag alltid erbjuder en ljuvligt god måltid, som till stor del blir färdig av sig själv inuti ugnen, utan alltför mycket förberedelser. Dessutom görs den med enkla basingredienser.
Tillsammans med skinklådan tycker jag om att servera en härlig grönsallad eller varför inte lite kokt broccoli eller blomkål!
Förvara eventuella rester, förvara i kylen efter tillagning! Detta är också en favorit som matlåda som smakar minst lika bra dagarna efter tillagning!
För en snabb, god och enkel klassiker som alltid levererar så kan jag varmt rekommendera detta goda recept. Helt klart ett riktigt bra recept skinklåda enligt mig helt enkelt. Testa det gärna här nedanför!
Receptet – Så gör du:
Skinklåda
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 300 g rökt skinka
- 750 g potatis
- 1 st gul lök, hackad
- 3 dl mjölk
- 1 dl grädde
- 4 st ägg
- 1 dl riven ost
- 1,5 tsk salt
- 3 krm svartpeppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°C. Hacka skinkan och potatisen i tärningar eller strimlor. Hacka den gula löken.
- Varva potatis, skinka och lök i en ugnsform.
- I en skål, vispa lätt ihop ägg, mjölk, grädde, salt och peppar i en skål. Häll över innehållet i ugnsformen. Toppa med riven ost.
- Grädda skinklådan i mitten av ugnen i 45-50 minuter vid 200°C.
- Färdigt! Ta ut ur ugnen och servera, gärna med en härlig grönsallad!