Skinklåda – Recept

5/5 baserat på 8 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på skinklåda!

Skinklåda är en klassisk rätt som är som en snabbare paj utan någon pajdeg. Den är dessutom väldigt enkel att göra. Passar helt perfekt till vardags och lugna helgdagar, när man vill ha något otroligt gott, enkelt och snabbt!

Denna rätt tycker jag alltid erbjuder en ljuvligt god måltid, som till stor del blir färdig av sig själv inuti ugnen, utan alltför mycket förberedelser. Dessutom görs den med enkla basingredienser.

Tillsammans med skinklådan tycker jag om att servera en härlig grönsallad eller varför inte lite kokt broccoli eller blomkål!

Förvara eventuella rester, förvara i kylen efter tillagning! Detta är också en favorit som matlåda som smakar minst lika bra dagarna efter tillagning!

För en snabb, god och enkel klassiker som alltid levererar så kan jag varmt rekommendera detta goda recept. Helt klart ett riktigt bra recept skinklåda enligt mig helt enkelt. Testa det gärna här nedanför!

Skinklåda

Receptet – Så gör du:

Skinklåda

5/5 baserat på 8 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Skinklåda är en klassisk rätt som är som en snabbare paj utan någon pajdeg. Den är dessutom väldigt enkel att göra. Passar helt perfekt till vardags och lugna helgdagar, när man vill ha något otroligt gott, enkelt och snabbt!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 45 minuter
Totalt 1 timme
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 300 g rökt skinka
  • 750 g potatis
  • 1 st gul lök, hackad
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 4 st ägg
  • 1 dl riven ost
  • 1,5 tsk salt
  • 3 krm svartpeppar

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°C. Hacka skinkan och potatisen i tärningar eller strimlor. Hacka den gula löken.
  • Varva potatis, skinka och lök i en ugnsform.
  • I en skål, vispa lätt ihop ägg, mjölk, grädde, salt och peppar i en skål. Häll över innehållet i ugnsformen. Toppa med riven ost.
  • Grädda skinklådan i mitten av ugnen i 45-50 minuter vid 200°C.
  • Färdigt! Ta ut ur ugnen och servera, gärna med en härlig grönsallad!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Skinklåda

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar