Sjögrässallad – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på sjögrässallad!

Prova en annan sorts sallad med detta recept på sjögrässallad. Sjögrässallad är inte bara gott och fantastiskt enkelt att förbereda, det är också fullspäckat med hälsofördelar! Snabbt, enkelt, och gott!

Sjögrässallad är perfekt när den kombineras med en bricka med sushi eller din asiatiska favoritsoppa! Du kan göra denna sjögrässallad hemma på bara 10 minuter!

Denna läckra tångsallad i japansk stil serveras vanligtvis som förrätt till japansk mat och sushibarer. Den perfekta syrliga sidorätten som passar till alla måltider!

Kort sagt så älskar jag detta recept på sjögrässallad och tycker det är riktigt värt att göra. Helt klart det bästa receptet på sjögrässallad enligt mig helt enkelt. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (sjögrässallad till 4 personer)

  • 55 g torkat sjögräs
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 3 msk sojasås
  • 2 msk risvinäger
  • 2 msk mirin (sött risvin, alternativt lite vitt vin med lite strösocker)
  • 2 msk sesamfröolja
  • 2 nypa cayennepeppar
  • 2 tsk ingefära, riven
  • 1 liten röd chili (valfritt)
  • 1 msk sesamfrön (valfritt)

Instruktioner

  1. Skölj sjögräset och lägg sedan i en skål och blöt den i minst 5 gånger volymen vatten. Låt vila ca 10 minuter tills den är fuktig och mjuk.
  2. Blanda under tiden de återstående ingredienserna i en salladsskål, förutom sesamfröna.
  3. Häll av och krama försiktigt tången för att ta bort överflödigt vatten. Hacka eller skär upp med en sax och lägg sedan i salladsskålen.
  4. Rör om, smaka av och tillsätt mer krydda om det behövs. Garnera med valfria sesamfrön och lite chili, om du vill, och servera sedan!
  5. Njut av din sjögrässallad!
Sjögrässallad

Sjögrässallad

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på sjögrässallad! Prova en annan sorts sallad med detta recept på sjögrässallad. Sjögrässallad är inte bara gott och fantastiskt enkelt att förbereda, det är också fullspäckat med hälsofördelar! Snabbt, enkelt, och gott!
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 5 minuter
Total tid 10 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 55 g torkat sjögräs
  • 2 st schalottenlökar, finhackade
  • 3 msk sojasås
  • 2 msk risvinäger
  • 2 msk mirin (sött risvin, alternativt lite vitt vin med lite strösocker)
  • 2 msk sesamolja
  • 2 nypor cayennepeppar
  • 2 tsk ingefära, riven
  • 1 liten liten röd chili (valfritt)
  • 1 msk sesamfrön (valfritt)

Instruktioner

  • Skölj sjögräset och lägg sedan i en skål och blöt den i minst 5 gånger volymen vatten. Låt vila ca 10 minuter tills den är fuktig och mjuk.
  • Blanda under tiden de återstående ingredienserna i en salladsskål, förutom sesamfröna.
  • Häll av och krama försiktigt tången för att ta bort överflödigt vatten. Hacka eller skär upp med en sax och lägg sedan i salladsskålen.
  • Rör om, smaka av och tillsätt mer krydda om det behövs. Garnera med valfria sesamfrön och lite chili, om du vill, och servera sedan!
  • Njut av din sjögrässallad!
Keyword Sjögrässallad

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning