Sellerisalt – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på sellerisalt!

Gör ditt egna sellerisalt med selleriblad! Att använda mikrovågsugnen för att torka dem bevarar den fräscha smaken och färgen. Kombinera i med ditt favoritsalt och blanda med selleribladen. Låt gärna stå i en vecka eller två innan du använder sellerisaltet för optimal smak!

Sellerisalt smakar som vanligt salt till en början, men dess behagliga doft av selleri blir mer framträdande på tungan, tack vare selleribladen som har blandats i. Det smakar lite milt pepprigt, en grön, fräsch och gräsaktig smak och som har en något bitter ton.

Sellerisalt är en av standardingredienserna i tomatjuicedrinken bloody mary. Testa även att använda sellerisaltet med potatissallad, coleslaw, pommes frites, majskolvar, popcorn, eller för den delen vanligt hårdkokta ägg.

Kort sagt så älskar jag detta recept på sellerisalt och tycker det är riktigt värt att göra. Det bästa receptet på sellerisalt enligt mig helt enkelt. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (12 portioner sellerisalt)

 • 1 dl löst packade selleriblad
 • 0,5 dl salt

Instruktioner

 1. Finhacka selleribladen.
 2. Klä en mikrovågssäker tallrik med hushållspapper. Lägg ut selleribladen i ett enda lager och täck över med en andra pappershandduk.
 3. Kör bladen i mikrovågsugn i 30-sekunders intervall tills de är torra och krispiga. Ta ut och kyl i cirka 10 minuter.
 4. Mät upp 2 msk torkade blad och smula sönder med fingrarna. Blanda med saltet och rör om väl. Pulsera i en kryddkvarn om så önskas.
 5. Njut av ditt sellerisalt!
Sellerisalt

Sellerisalt

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på sellerisalt! Gör ditt egna sellerisalt med selleriblad! Att använda mikrovågsugnen för att torka dem bevarar den fräscha smaken och färgen. Kombinera i med ditt favoritsalt och blanda med selleribladen. Låt gärna stå i en vecka eller två innan du använder sellerisaltet för optimal smak!
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Total tid 15 minuter
Portioner 12 portioner

Ingredienser
  

 • 1 dl löst packade selleriblad
 • 0,5 dl salt

Instruktioner

 • Finhacka selleribladen.
 • Klä en mikrovågssäker tallrik med hushållspapper. Lägg ut selleribladen i ett enda lager och täck över med en andra pappershandduk.
 • Kör bladen i mikrovågsugn i 30-sekunders intervall tills de är torra och krispiga. Ta ut och kyl i cirka 10 minuter.
 • Mät upp 2 msk torkade blad och smula sönder med fingrarna. Blanda med saltet och rör om väl. Pulsera i en kryddkvarn om så önskas.
 • Njut av ditt sellerisalt!
Keyword Sellerisalt

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning