Sellerisalt – Recept

5/5 baserat på 3 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på sellerisalt!

Gör ditt egna sellerisalt med selleriblad! Att använda mikrovågsugnen för att torka dem bevarar den fräscha smaken och färgen. Kombinera i med ditt favoritsalt och blanda med selleribladen. Låt gärna stå i en vecka eller två innan du använder sellerisaltet för optimal smak!

Sellerisalt smakar som vanligt salt till en början, men dess behagliga doft av selleri blir mer framträdande på tungan, tack vare selleribladen som har blandats i. Det smakar lite milt pepprigt, en grön, fräsch och gräsaktig smak och som har en något bitter ton.

Sellerisalt är en av standardingredienserna i tomatjuicedrinken bloody mary. Testa även att använda sellerisaltet med potatissallad, coleslaw, pommes frites, majskolvar, popcorn, eller för den delen vanliga hårdkokta ägg! Sedan är det i övrigt bara att testa sig fram för att hitta vinnande kombinationer, vilket är det vackra med att testa sig fram!

Sellerisalt

Receptet – Så gör du:

Sellerisalt

5/5 baserat på 3 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Gör ditt egna sellerisalt med selleriblad! Att använda mikrovågsugnen för att torka dem bevarar den fräscha smaken och färgen. Kombinera i med ditt favoritsalt och blanda med selleribladen. Låt gärna stå i en vecka eller två innan du använder sellerisaltet för optimal smak!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 12 portioner

Ingredienser
 

  • 1 dl löst packade selleriblad
  • 0,5 dl salt

Instruktioner

  • Finhacka selleribladen.
  • Klä en mikrovågssäker tallrik med hushållspapper. Lägg ut selleribladen i ett enda lager och täck över med en andra pappershandduk.
  • Kör bladen i mikrovågsugn i 30-sekunders intervall tills de är torra och krispiga. Ta ut och kyl i cirka 10 minuter.
  • Mät upp 2 msk torkade blad och smula sönder med fingrarna. Blanda med saltet och rör om väl. Pulsera i en kryddkvarn om så önskas.
  • Njut av ditt sellerisalt!
Måltid Smårätter
Kök Svenskt
Nyckelord Sellerisalt

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar