I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på sellerisalt!
Gör ditt egna sellerisalt med selleriblad! Att använda mikrovågsugnen för att torka dem bevarar den fräscha smaken och färgen. Kombinera i med ditt favoritsalt och blanda med selleribladen. Låt gärna stå i en vecka eller två innan du använder sellerisaltet för optimal smak!
Sellerisalt smakar som vanligt salt till en början, men dess behagliga doft av selleri blir mer framträdande på tungan, tack vare selleribladen som har blandats i. Det smakar lite milt pepprigt, en grön, fräsch och gräsaktig smak och som har en något bitter ton.
Sellerisalt är en av standardingredienserna i tomatjuicedrinken bloody mary. Testa även att använda sellerisaltet med potatissallad, coleslaw, pommes frites, majskolvar, popcorn, eller för den delen vanliga hårdkokta ägg! Sedan är det i övrigt bara att testa sig fram för att hitta vinnande kombinationer, vilket är det vackra med att testa sig fram!
Receptet – Så gör du:
Sellerisalt
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 1 dl löst packade selleriblad
- 0,5 dl salt
Instruktioner
- Finhacka selleribladen.
- Klä en mikrovågssäker tallrik med hushållspapper. Lägg ut selleribladen i ett enda lager och täck över med en andra pappershandduk.
- Kör bladen i mikrovågsugn i 30-sekunders intervall tills de är torra och krispiga. Ta ut och kyl i cirka 10 minuter.
- Mät upp 2 msk torkade blad och smula sönder med fingrarna. Blanda med saltet och rör om väl. Pulsera i en kryddkvarn om så önskas.
- Njut av ditt sellerisalt!