Scones utan mjölk – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på scones utan mjölk!

Njut av perfekt lätta och mjuka mejerifria scones. De är faktiskt helt fria från mejeriprodukter såsom mjölk!

Det här enkla mjölkfria sconesreceptet kommer att träffa rätt om du är sugen på några ljuvliga scones som exempelvis serveras med thé och sylt!

Att göra sconesen mjölkfria är väldigt enkelt eftersom de växtbaserade alternativen fungerar riktigt bra i det här receptet. Mejerifritt smör eller margarin fungerar bra och sconesen blir fluffiga och lätta!

Havredryck fungerar riktigt bra i scones så använd din favorit. Det går också med komjölksalternativ såsom soja, mandel och hasselnöt men dessa kommer att smaksätta sconesen så jag tenderar att välja något mer neutralt.

Frys in dessa scones i upp till 3 månader. Värm helt enkelt i mikron i några sekunder eller värm i en ugn från frusen.

Jag älskar dessa scones utan mjölk och tycker de är riktigt goda. Jag rekommenderar det starkt, så värt att göra!

Ingredienser (8 stora, mjölkfria scones)

  • 7,5 dl (450 g) vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 75 g mejerifritt margarin eller veganskt smör
  • 2,5 dl mejerifritt mjölkalternativ (ex. havredryck)
  • 0,5 dl (50 g) strösocker

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200 grader Celsius och klä en bakplåt med bakplåtspapper. 
  2. Rör ihop de torra ingredienserna i en skål.
  3. Tillsätt det mejerifria margarinet/smöret i små klumpar eller bitar till mjölet och jobba in med hjälp av fingertopparna.
  4. Gör en brunn i mitten av ingredienserna och häll i den mejerifria mjölken (ex. havredrycken) medan du långsamt kombinerar med gaffeln.
  5. När allt precis har blandats, häll ut på en mjölad, ren, plan arbetsyta. Forma försiktigt till en mjuk degcirkel som är cirka 2 cm tjock. Skär ut sconesen och lägg ut på plåten.
  6. För en krispig topp, pensla med extra mjölkfri mjölk/havredryck och strö över socker. Grädda på 200 grader Celsius i 20-25 minuter.
Scones utan mjölk

Scones utan mjölk

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på scones utan mjölk! Njut av perfekt lätta och mjuka mejerifria scones. De är faktiskt helt fria från mejeriprodukter såsom mjölk!
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 30 minuter
Portioner 8 scones

Ingredienser
  

  • 7,5 dl (450 g) vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 75 g mejerifritt margarin eller veganskt smör
  • 2,5 dl mejerifritt mjölkalternativ (ex. havredryck)
  • 0,5 dl (50 g) strösocker

Instruktioner

  • Värm ugnen till 200 grader Celsius och klä en bakplåt med bakplåtspapper. 
  • Rör ihop de torra ingredienserna i en skål.
  • Tillsätt det mejerifria margarinet/smöret i små klumpar eller bitar till mjölet och jobba in med hjälp av fingertopparna.
  • Gör en brunn i mitten av ingredienserna och häll i den mejerifria mjölken (ex. havredrycken) medan du långsamt kombinerar med gaffeln.
  • När allt precis har blandats, häll ut på en mjölad, ren, plan arbetsyta. Forma försiktigt till en mjuk degcirkel som är cirka 2 cm tjock. Skär ut sconesen och lägg ut på plåten.
  • För en krispig topp, pensla med extra mjölkfri mjölk/havredryck och strö över socker. Grädda på 200 grader Celsius i 20-25 minuter.
Keyword Mjölkfria scones, Scones utan mjölk

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning