Scones utan mjölk – Recept

4.8/5 baserat på 8 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på scones utan mjölk!

Njut av perfekt lätta och mjuka mejerifria scones. De är faktiskt helt fria från mejeriprodukter såsom mjölk!

Det här enkla mjölkfria sconesreceptet kommer att träffa rätt om du är sugen på några ljuvliga scones som exempelvis serveras med thé och sylt!

Att göra sconesen mjölkfria är väldigt enkelt eftersom de växtbaserade alternativen fungerar riktigt bra i det här receptet. Mejerifritt smör eller margarin fungerar bra och sconesen blir fluffiga och lätta!

Havredryck fungerar riktigt bra i scones så använd din favorit. Det går också med komjölksalternativ såsom soja, mandel och hasselnöt men dessa kommer att smaksätta sconesen så jag tenderar att välja något mer neutralt.

Frys in dessa scones i upp till 3 månader. Värm helt enkelt i mikron i några sekunder eller värm i en ugn från frusen.

Jag älskar dessa scones utan mjölk och tycker de är riktigt goda. Jag rekommenderar dem starkt, så himla värda att göra.

Receptet ger med mängderna nedan ger 8 stycken stora, mjölkfria scones. För fler går det bra att exempelvis dubbla receptet. Ha det så trevligt!

Scones utan mjölk

Receptet – Så gör du:

Scones utan mjölk

4.8/5 baserat på 8 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Njut av perfekt lätta och mjuka mejerifria scones. De är faktiskt helt fria från mejeriprodukter såsom mjölk!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 8 scones

Ingredienser
 

  • 7,5 dl (450 g) vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 75 g mejerifritt margarin eller veganskt smör
  • 2,5 dl mejerifritt mjölkalternativ (ex. havredryck)
  • 0,5 dl (50 g) strösocker
  • 1 nypa salt

Instruktioner

  • Värm ugnen till 200 grader Celsius och klä en bakplåt med bakplåtspapper. 
  • Rör ihop de torra ingredienserna i en skål.
  • Tillsätt det mejerifria margarinet/smöret i små klumpar eller bitar till mjölet och jobba in med hjälp av fingertopparna.
  • Gör en brunn i mitten av ingredienserna och häll i den mejerifria mjölken (ex. havredrycken) medan du långsamt kombinerar med gaffeln.
  • När allt precis har blandats, häll ut på en mjölad, ren, plan arbetsyta. Forma försiktigt till en mjuk degcirkel som är cirka 2 cm tjock. Skär ut sconesen och lägg ut på plåten.
  • För en krispig topp, pensla med extra mjölkfri mjölk/havredryck och strö över socker. Grädda på 200 grader Celsius i 20-25 minuter.
Måltid Efterrätt, Smårätter
Kök Svenskt
Nyckelord Mjölkfria scones, Scones utan mjölk

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar