Scones med yoghurt – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på scones med yoghurt!

Om du är på jakt efter ett nytt, riktigt gott sätt att göra scones på, prova då dessa enkla scones med yoghurt. Detta recept på scones med yoghurt är det perfekta receptet om du planerar en god brunch eller kvällsthé med scones.

Detta är riktigt goda scones med härlig saftighet och fin konsistens. Att göra dem just med yoghurt tycker jag ger riktigt god smak och jag kan verkligen rekommendera detta recept.

Kort sagt älskar jag scones med yoghurt och tycker det är otroligt gott. Testa gärna själv enligt receptet nedan!

Ingredienser (8 scones med yoghurt)

  • 3,75 dl vetemjöl
  • 1 liten nypa salt
  • 40 g smör, rumstempererat
  • 1/2 msk strösocker
  • 0,75 dl yoghurt
  • 075 dl mjölk, plus extra till pensling

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 225°C.
  2. Klä en bakplåt med bakplåtspapper.
  3. Sikta i mjöl och salt i en större skål.
  4. Dela upp smöret i små tärningar och knåda in det i mjölblandningen med händerna.
  5. Tillsätt strösockret och arbeta in det i degen.
  6. Rör gradvis ner yoghurt och mjölk, rör om med spatel.
  7. Vänd ut degen på en lätt mjölad yta och knåda lätt tills degen är slät och enhetlig.
  8. Kavla eller klappa ut degen 2,5 cm tjockt. Skär ut scones ur degtäcket. Lägg på plåten och pensla topparna med mjölk.
  9. Grädda sconesen i 12-15 minuter tills de är gyllene.
  10. Låt svalna på bakplåten i några minuter, flytta sedan över yoghurtsconesen till ett galler för att låta svalna helt.
  11. Njut av dina scones med yoghurt!
Scones med yoghurt

Scones med yoghurt

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på scones med yoghurt! Om du är på jakt efter ett nytt, riktigt gott sätt att göra scones på, prova då dessa enkla scones med yoghurt. Detta recept på scones med yoghurt är det perfekta receptet om du planerar en god brunch eller kvällsthé med scones.
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Total tid 20 minuter
Portioner 8 scones

Ingredienser
  

  • 3,75 dl vetemjöl
  • 1 st liten nypa salt
  • 40 g smör, rumstempererat
  • ½ msk strösocker
  • 0,75 dl yoghurt
  • 0,75 dl mjölk, plus extra till pensling

Instruktioner

  • Värm ugnen till 225°C.
  • Klä en bakplåt med bakplåtspapper.
  • Sikta i mjöl och salt i en större skål.
  • Dela upp smöret i små tärningar och knåda in det i mjölblandningen med händerna.
  • Tillsätt strösockret och arbeta in det i degen.
  • Rör gradvis ner yoghurt och mjölk, rör om med spatel.
  • Vänd ut degen på en lätt mjölad yta och knåda lätt tills degen är slät och enhetlig.
  • Kavla eller klappa ut degen 2,5 cm tjockt. Skär ut scones ur degtäcket. Lägg på plåten och pensla topparna med mjölk.
  • Grädda sconesen i 12-15 minuter tills de är gyllene.
  • Låt svalna på bakplåten i några minuter, flytta sedan över yoghurtsconesen till ett galler för att låta svalna helt.
  • Njut av dina scones med yoghurt!
Keyword Scones med yoghurt

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning