Scampi indienne – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på scampi indienne!

Scampi indianen är ett mycket gott recept att servera som antingen huvudrätt eller förrätt, med exempelvis ris eller polenta, till exempel.

Utmärkt och lättlagat, scampi indienne är en rätt som alla som gillar räkor brukar tycka om. Smakerna är magiska, och den krämiga kombinationen av curry och räkor är alldeles magisk!

Jag gillar ris till scampi indienne, men polenta, couscous, eller bulgur är också gott till.

Kort sagt så älskar jag detta recept på scampi indienne och tycker det är riktigt värt att göra. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (scampi indienne till 4 personer)

  • 400 g skalade räkor
  • 2 schalottenlökar, finhackad
  • 1 st röd paprika, hackad
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 tsk curry
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 st vitlöksklyftor, finhackade
  • lite olja
  • 3 msk smör
  • 4 portioner ris

Instruktioner

  1. Sätt ris på kokning enligt risets anvisningar.
  2. I en panna, fräs schalottenlöken och den röda paprikan i smör, tillsammans med paprikapulver, och curry.
  3. Tillsätt vispgrädde, tomatpuré, dijonsenap, och hackade vitlöksklyftor. Lite chili skadar inte. Låt puttra i 3-5 minuter.
  4. Tillsätt räkorna, låt puttra på en stund tills allt är varmt.
  5. Färdigt! Toppa gärna med lite persilja. Njut av din scampi indienne med ris!
Scampi indienne

Scampi indienne

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på scampi indienne! Scampi indianen är ett mycket gott recept att servera som antingen huvudrätt eller förrätt, med exempelvis ris eller polenta, till exempel.
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Total tid 25 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 400 g skalade räkor
  • 2 st schalottenlökar, finhackad
  • 1 st röd paprika, hackad
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 tsk curry
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 st vitlöksklyftor, finhackade
  • lite olja
  • 3 msk smör
  • 4 portioner ris

Instruktioner

  • Sätt ris på kokning enligt risets anvisningar.
  • I en panna, fräs schalottenlöken och den röda paprikan i smör, tillsammans med paprikapulver, och curry.
  • Tillsätt vispgrädde, tomatpuré, dijonsenap, och hackade vitlöksklyftor. Lite chili skadar inte. Låt puttra i 3-5 minuter.
  • Tillsätt räkorna, låt puttra på en stund tills allt är varmt.
  • Färdigt! Toppa gärna med lite persilja. Njut av din scampi indienne med ris!
Keyword Scampi indienne

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning