I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på scampi indienne!
Scampi indienne är ett mycket gott recept att servera som antingen huvudrätt eller förrätt, med exempelvis ris eller polenta!
Utmärkt och lättlagat, scampi indienne är en rätt som alla som gillar räkor brukar tycka om. Smakerna är magiska, och den krämiga kombinationen av curry och räkor är alldeles magisk!
Jag gillar ris till scampi indienne, men polenta, couscous, eller bulgur är också gott till.
Kort sagt så älskar jag detta recept på scampi indienne och tycker det är riktigt värt att göra. Testa gärna receptet nedan!
Receptet – Så gör du:
Scampi indienne
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 400 g skalade räkor
- 2 st schalottenlökar, finhackad
- 1 st röd paprika, hackad
- 1 tsk paprikapulver
- 2 tsk curry
- 2 dl vispgrädde
- 1 msk tomatpuré
- 1 msk dijonsenap
- 2 st vitlöksklyftor, finhackade
- lite olja
- 3 msk smör
- 4 portioner ris
Instruktioner
- Sätt ris på kokning enligt risets anvisningar.
- I en panna, fräs schalottenlöken och den röda paprikan i smör, tillsammans med paprikapulver, och curry.
- Tillsätt vispgrädde, tomatpuré, dijonsenap, och hackade vitlöksklyftor. Lite chili skadar inte. Låt puttra i 3-5 minuter.
- Tillsätt räkorna, låt puttra på en stund tills allt är varmt.
- Färdigt! Toppa gärna med lite persilja. Njut av din scampi indienne med ris!
Jag utökade receptet med pressad citron (ca 1msk till halv sats)