Sås till vietnamesiska vårrullar – Recept

Inga betyg ännu.

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på sås till vietnamesiska vårrullar!

Denna sås till vietnamesiska vårrullar kallas på vietnamesiska Nuoc Cham och är helt perfekt till vietnamesiska vårrullar! Söt, syrlig, salt, och med en liten kick!

Förutom att använda denna sås till vietnamesiska vårrullar, så är den en perfekt mångsidig sås till sallader, nudlar, grillat kött och mycket mer!

När helst man önskar få till en liten vietnamesisk touch på en rätt så går denna sås att plocka fram. även fast den är riktigt klassisk till just vietnamesiska vårrullar.

Såsen kan göras en dag i förväg om så önskas för att förvaras i kylen. För mig har denna såsen perfekt balanserade smaker som alla samverkar för att förhöja smaken av vietnamesiska vårrullar.

Om man vill förvara den i kylen, förvara då i en lufttät burk eller i en skål övertäckt med plastfolie. Då håller den sig fin i upp till cirka 2 dagar enligt min erfarenhet.

Kort sagt så älskar jag detta recept på sås till vietnamesiska vårrullar och tycker det är så värt att göra. Testa gärna receptet nedan!

Sås till vietnamesiska vårrullar

Receptet – Så gör du:

Sås till vietnamesiska vårrullar

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Denna sås till vietnamesiska vårrullar kallas på vietnamesiska Nuoc Cham och är helt perfekt till vietnamesiska vårrullar! Söt, syrlig, salt, och med en liten kick av hetta!
Förberedelser 2 minuter
Tillagning 3 minuter
Totalt 5 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 2 msk strösocker
  • 2 msk limejuice
  • 2 msk fisksås
  • 2 msk vatten
  • 2 st vitlöksklyftor, skalade och hackade
  • 1 st till 2 st små röda chili, tunt skivade

Instruktioner

  • Tillsätt samtliga ingredienser till en skål och rör om tills att sockret har löst upp sig.
  • Färdigt! Njut av din sås till vegetariska vårrullar!
Måltid Sås
Kök Svenskt, Vietnamesiskt
Nyckelord Sås till vietnamesiska vårrullar

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar