I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på sås till vietnamesiska vårrullar!
Denna sås till vietnamesiska vårrullar kallas på vietnamesiska Nuoc Cham och är helt perfekt till vietnamesiska vårrullar! Söt, syrlig, salt, och med en liten kick!
Förutom att använda denna sås till vietnamesiska vårrullar, så är den en perfekt mångsidig sås till sallader, nudlar, grillat kött och mycket mer!
När helst man önskar få till en liten vietnamesisk touch på en rätt så går denna sås att plocka fram. även fast den är riktigt klassisk till just vietnamesiska vårrullar.
Såsen kan göras en dag i förväg om så önskas för att förvaras i kylen. För mig har denna såsen perfekt balanserade smaker som alla samverkar för att förhöja smaken av vietnamesiska vårrullar.
Om man vill förvara den i kylen, förvara då i en lufttät burk eller i en skål övertäckt med plastfolie. Då håller den sig fin i upp till cirka 2 dagar enligt min erfarenhet.
Kort sagt så älskar jag detta recept på sås till vietnamesiska vårrullar och tycker det är så värt att göra. Testa gärna receptet nedan!
Receptet – Så gör du:
Sås till vietnamesiska vårrullar
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 2 msk strösocker
- 2 msk limejuice
- 2 msk fisksås
- 2 msk vatten
- 2 st vitlöksklyftor, skalade och hackade
- 1 st till 2 st små röda chili, tunt skivade
Instruktioner
- Tillsätt samtliga ingredienser till en skål och rör om tills att sockret har löst upp sig.
- Färdigt! Njut av din sås till vegetariska vårrullar!