Sås till stekt torsk – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på sås till stekt torsk!

Denna ljuvliga sås till stekt torsk lyfter fram torsken på bästa sätt. Den har en något söt, något syrlig smak som omfamnas av en rik krämighet.

Detta är en riktigt klassisk sås till stekt torsk som är härligt len och fin och rik i smaken. Såsen kallas på franska för beurre blanc, och är en av de klassiska franska såserna. Den är otroligt god till stekt torsk!

Jag älskar denna sås till stekt torsk och tycker den är riktigt värd att göra. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (sås till stekt torsk till 4 personer)

  • 200 g smör
  • 1 st schalottenlök
  • 1 dl vitt vin
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk salt

Instruktioner

  1. Finhacka schalottenlöken.
  2. Tillsätt vin, vinäger och lök till en kastrull. Låt puttra på spisen på medelvärme tills ungefär 0,5 dl vätska återstår.
  3. Skär smöret i små tärningar och vispa ner i kastrullen medan du vispar den puttrande såsen.
  4. Ta av från värmen och krydda med salt efter smak.
Sås till stekt torsk

Sås till stekt torsk

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på sås till stekt torsk! Denna ljuvliga sås till stekt torsk lyfter fram torsken på bästa sätt. Den har en något söt, något syrlig smak som omfamnas av en rik krämighet.
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 5 minuter
Total tid 10 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 200 g smör
  • 1 st schalottenlök
  • 1 dl vitt vin
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk salt

Instruktioner

  • Finhacka schalottenlöken.
  • Tillsätt vin, vinäger och lök till en kastrull. Låt puttra på spisen på medelvärme tills ungefär 0,5 dl vätska återstår.
  • Skär smöret i små tärningar och vispa ner i kastrullen medan du vispar den puttrande såsen.
  • Ta av från värmen och krydda med salt efter smak.
Keyword Sås till stekt torsk

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning