I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på sås till stekt torsk!
Denna ljuvliga sås till stekt torsk lyfter fram torsken på bästa sätt. Den har en något söt, något syrlig smak som omfamnas av en rik krämighet.
Detta är en riktigt klassisk sås till stekt torsk som är härligt len och fin och rik i smaken. Såsen kallas på franska för beurre blanc, och är en av de klassiska franska såserna. Den är otroligt god till stekt torsk och lyfter verkligen fisken på godaste vis!
Den går att göra på bara 10 minuter, och med endast fem ingredienser. Det går riktigt bra att förvara eventuella rester i kylen, och sedan värma upp till exempelvis en matlåda.
Såsen håller sig god i kylen i flera dagar om den förvaras lufttätt, exempelvis i en burk med lock, enligt min erfarenhet! Ska man värma upp den så kan man göra det tillsammans med fisken i exempelvis mikrovågsugn.
Förutom som direkt tillbehör till fisken så är ju stekt torsk riktigt gott med kokt potatis eller ris, samt en god krispig grönsallad som alltid gör gott för magen, tycker jag!
Använder man saltat smör, var då lite extra uppmärksam kring saltningen i receptet, det kan vara så att man inte alls behöver tillsätta mycket salt då.
Jag älskar denna sås till stekt torsk och tycker den är riktigt värd att göra. Testa gärna receptet nedan, så hoppas jag att ni ska få en riktigt smaklig måltid!
Receptet – Så gör du:
Sås till stekt torsk
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 200 g smör
- 1 st schalottenlök
- 1 dl vitt vin
- 1 msk vitvinsvinäger
- 2 tsk salt
Instruktioner
- Finhacka schalottenlöken.
- Tillsätt vin, vinäger och lök till en kastrull. Låt puttra på spisen på medelvärme tills ungefär 0,5 dl vätska återstår.
- Skär smöret i små tärningar och vispa ner i kastrullen medan du vispar den puttrande såsen.
- Ta av från värmen och krydda med salt efter smak.