Sås till rostbiff – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på sås till rostbiff!

En smakrik sås till rostbiff som har precis rätt smak och passar perfekt till rostbiff!

Häll denna djupa, rika, smakrika sås till rostbiff över din rostbiff, men även ditt potatismos, pommes frites eller kokta potatis. Hur gott som helst!

Om du ska tillaga din rostbiff i samband med såsen, spara då skyn som blir kvar efter att rostbiffen tillagats och tillsätt till såsen för riktigt god smak!

Kort sagt så älskar jag detta recept på sås till rostbiff och tycker det är riktigt värt att göra. Helt klart det bästa receptet på sås till rostbiff enligt mig helt enkelt. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (sås till rostbiff till 8 portioner)

  • 2 msk rapsolja eller olivolja
  • 0,5 hackad gul lök
  • 3 vitlöksklyftor, hackade
  • 1/8 tsk torkad persilja
  • 1/2 tsk mald svartpeppar
  • 8,5 dl nötfond (eller vatten och 2 st nötbuljongtärningar)
  • 0,75 dl vetemjöl

Instruktioner

  1. Värm oljan i en kastrull över medelhög värme. Tillsätt lök, vitlök, persilja och svartpeppar och fräs tills löken är genomskinlig, rör om ofta. Rör ner fonden i en kastrull och värm tills det kokar.
  2. Valfritt men gott: Om du rostar ugnsrostar rostbiffen, ta av kastrullen med såsen från värmen och rosta rostbiffen. När rostbiffen är klar, tillsätt skyn till kastrullen.
  3. Rör ner mjölet i kastrullen. Koka och rör om på medelvärme tills blandningen tjocknar. Servera såsen till rostbiffen.
Sås till rostbiff

Sås till rostbiff

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på sås till rostbiff! En smakrik sås till rostbiff som har precis rätt smak och passar perfekt till rostbiff!
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Total tid 15 minuter
Portioner 8 portioner

Ingredienser
  

  • 2 msk rapsolja eller olivolja
  • 0,5 st hackad gul lök
  • 3 st vitlöksklyftor, hackade
  • tsk torkad persilja
  • ½ tsk mald svartpeppar
  • 8,5 dl nötfond (eller vatten och 2 st nötbuljongtärningar)
  • 0,75 dl vetemjöl

Instruktioner

  • Värm oljan i en kastrull över medelhög värme. Tillsätt lök, vitlök, persilja och svartpeppar och fräs tills löken är genomskinlig, rör om ofta. Rör ner fonden i en kastrull och värm tills det kokar.
  • Valfritt men gott: Om du rostar ugnsrostar rostbiffen, ta av kastrullen med såsen från värmen och rosta rostbiffen. När rostbiffen är klar, tillsätt skyn till kastrullen. 
  • Rör ner mjölet i kastrullen. Koka och rör om på medelvärme tills blandningen tjocknar. Servera såsen till rostbiffen.
Keyword Sås till rostbiff

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning