I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på sås till rostbiff!
En smakrik sås till rostbiff som har precis rätt smak och passar perfekt till rostbiff!
Häll denna djupa, rika, smakrika sås till rostbiff över din rostbiff, men även ditt potatismos, pommes frites eller kokta potatis. Hur gott som helst!
Om du ska tillaga din rostbiff i samband med såsen, spara då skyn som blir kvar efter att rostbiffen tillagats och tillsätt till såsen för riktigt god smak!
För en klassisk, säker sås till rostbiff som alltid går hem så kan jag varmt rekommendera denna goda sås. Dessutom görs den med enkla basingredienser. Här nedanför kommer receptet!
Receptet – Så gör du:
Sås till rostbiff
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 2 msk rapsolja eller olivolja
- 0,5 st hackad gul lök
- 3 st vitlöksklyftor, hackade
- ⅛ tsk torkad persilja
- ½ tsk mald svartpeppar
- 8,5 dl nötfond (eller vatten och 2 st nötbuljongtärningar)
- 0,75 dl vetemjöl
Instruktioner
- Värm oljan i en kastrull över medelhög värme. Tillsätt lök, vitlök, persilja och svartpeppar och fräs tills löken är genomskinlig, rör om ofta. Rör ner fonden i en kastrull och värm tills det kokar.
- Valfritt men gott: Om du rostar ugnsrostar rostbiffen, ta av kastrullen med såsen från värmen och rosta rostbiffen. När rostbiffen är klar, tillsätt skyn till kastrullen.
- Rör ner mjölet i kastrullen. Koka och rör om på medelvärme tills blandningen tjocknar. Servera såsen till rostbiffen.
Utsökt!!:-)