I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på sås till fondue!
Av alla såser till fondue är detta min absoluta favorit! Detta är en härlig sås som jag tycker passar otroligt bra till olika typer av kött, fisk, skaldjur, och grönsaker såsom potatis vid fondue.
Detta är en sås som serveras kyld tillsammans med en buljongfondue. Stick ner dina matbitar i fonduebadet med buljongen, och när den är klar, doppa i denna ljuvliga sås till fondue!
Fondue är i grunden ett schweiziskt påfund men oj vad trevligt och härligt det är att dela en fondue-måltid med ett gott sällskap världen över!
Kort sagt så är detta min absoluta favoritsås till fondue, den både smakar otroligt gott och är så himla enkel att göra. Den tickar alla boxar så att säga. Testa den gärna själv med receptet här nedanför!
Receptet – Så gör du:
Sås till fondue
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 1 st gul lök, finhackad
- 3 msk olivolja
- 0,75 dl tomatpuré
- 3 msk vitvinäger
- 1,5 msk strösocker
- 0,75 dl majonnäs
Instruktioner
- I en liten panna på medelhög värme på spisen, mjuka upp löken i olivoljan. Krydda med salt och peppar. Tillsätt tomatpuré, vinäger och strösocker. Fortsätt puttra i 3 minuter, rör om ofta. Låt svalna.
- Vispa i majonnäsen. Justera kryddningen om så önskas. Ställ in i kylen tills den ska serveras.
- Njut av din sås till fondue!
Väldigt smakrik och god. Tack för receptet!
Väldigt god!
Helt klart godast av de fem såser vi hade!