Sås till fondue – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på sås till fondue!

Av alla såser till fondue är detta min absoluta favorit! Detta är en härlig sås som jag tycker passar otroligt bra till olika typer av kött, fisk, skaldjur, och grönsaker såsom potatis vid fondue.

Detta är en sås som serveras kyld tillsammans med en buljongfondue. Stick ner dina matbitar i fonduebadet med buljongen, och när den är klar, doppa i denna ljuvliga sås till fondue!

Fondue är i grunden ett schweiziskt påfund men oj vad trevligt och härligt det är att dela en fondue-måltid med ett gott sällskap världen över!

Kort sagt så älskar jag detta recept på sås till fondue och tycker det är riktigt värt att göra. Helt klart det bästa receptet på sås till fondue enligt mig helt enkelt. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (sås till fondue till 4 personer)

  • 1 gul lök, finhackad
  • 3 msk olivolja
  • 0,75 dl tomatpuré
  • 3 msk vitvinäger
  • 1,5 msk strösocker
  • 0,75 dl majonnäs

Instruktioner

  1. I en liten panna på medelhög värme på spisen, mjuka upp löken i olivoljan. Krydda med salt och peppar. Tillsätt tomatpuré, vinäger och strösocker. Fortsätt puttra i 3 minuter, rör om ofta. Låt svalna.
  2. Vispa i majonnäsen. Justera kryddningen om så önskas. Ställ in i kylen tills den ska serveras.
  3. Njut av din sås till fondue!
Sås till fondue

Sås till fondue

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på sås till fondue! Av alla såser till fondue är detta min absoluta favorit! Detta är en härlig sås som jag tycker passar otroligt bra till olika typer av kött, fisk, skaldjur, och grönsaker såsom potatis vid fondue.
Förberedelser 2 minuter
Tillagningstid 3 minuter
Total tid 5 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 st gul lök, finhackad
  • 3 msk olivolja
  • 0,75 dl tomatpuré
  • 3 msk vitvinäger
  • 1,5 msk strösocker
  • 0,75 dl majonnäs

Instruktioner

  • I en liten panna på medelhög värme på spisen, mjuka upp löken i olivoljan. Krydda med salt och peppar. Tillsätt tomatpuré, vinäger och strösocker. Fortsätt puttra i 3 minuter, rör om ofta. Låt svalna.
  • Vispa i majonnäsen. Justera kryddningen om så önskas. Ställ in i kylen tills den ska serveras.
  • Njut av din sås till fondue!
Keyword Sås till fondue

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning