Sallad till paj – Recept

4.8/5 baserat på 4 betyg

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på sallad till paj!

Detta är min bästa salad till paj och receptet är riktigt bra att ha som tillbehör eller till och med till förrätt till pajen. Körsbärstomaternas sötma kompletterar ruccolans peppriga bitterhet för att skapa en utsökt, enkel italiensk sallad som passar perfekt till pajen.

Smakerna i denna sallad passar perfekt till paj då de inte tar över men verkligen samarbetar väl med din paj. Jag brukar generellt känna att en god sallad är det bästa tillbehöret till paj, då det ger den där lilla krispigheten och sötman som passar perfekt till en saftig, matig paj.

Detta recept på sallad är mitt favoritrecept till just pajer. Det är dessutom enkelt att justera upp eller ner mängderna i receptet för att anpassa till fler eller färre personer.

Kort sagt så älskar jag detta recept på sallad till paj och tycker det är riktigt bra. Riktigt värt att göra. Testa gärna receptet nedan!

Sallad till paj

Receptet – Så gör du:

Sallad till paj

4.8/5 baserat på 4 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Detta är min bästa salad till paj och receptet är riktigt bra att ha som tillbehör eller till och med till förrätt till pajen. Körsbärstomaternas sötma kompletterar ruccolans peppriga bitterhet för att skapa en utsökt, enkel italiensk sallad som passar perfekt till pajen.
Förberedelser 2 minuter
Tillagning 3 minuter
Totalt 5 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 1 st stor näve ruccola (ca 5 dl)
  • 20 st halverade körsbärstomater
  • 12 st rivna basilikablad
  • 4 msk olivolja
  • 4 msk vitvinäger/äppelcidervinäger
  • 1 nypa salt
  • frivilligt: 2 msk citronsaft

Instruktioner

  • Skölj och torka av ruccolan.
  • Lägg ruccolan, de halverade körsbärstomaterna, och de handrivna basilikabladen i en skål.
  • Tillsätt olivolja och vitvinäger/äppelcidervinäger och rör om. Tillsätt lite salt, och gärna lite citronsaft.
  • Servera till din paj!
Måltid Sallad
Kök Svenskt
Nyckelord Sallad till paj

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar