I denna artikel ger jag mitt bästa recept på saftiga köttfärsbiffar!
Här är ett recept på riktigt saftiga köttfärsbiffar som är snabba, enkla och riktigt goda. Görs med färs och enkla ingredienser, samt dina favoritkryddor!
Dessa köttfärsbiffar är rejäla och saftiga. Servera med dina favorittillbehör, exempelvis ris eller potatis, och varför inte en härlig sås? Jag gillar att servera biffarna tillsammans med till exempel potatis, grönsaker och en sås på smör och grädde för att få en riktigt saftig och smakrik middag.
Saftiga köttfärsbiffar är biffar som är gjorda av köttfärs och har en läcker och saftig konsistens. De tillagas i ugnen tills de är färdiglagade och har en lätt gyllene yta.
Det finns några saker som du kan tänka på för att göra saftiga köttfärsbiffar. En viktig sak är att se till att köttfärsen är färsk och av god kvalitet. Bra färs av hög kvalitet resulterar i saftigare och mer smakrika biffar. Du bör även se till att blanda färsen ordentligt med de övriga ingredienserna för att få en jämn och smakrik smet.
Eventuella rester kan förvaras i en lufttät behållare i kylen, eller i frysen för längre hållbarhet. Efter att ha varit i kyl eller frys går de att värma genom att man värmer i mikrovågsugn eller steker på dem i en stekpanna, eller låter dem värmas i ugnen.
Kort sagt så älskar jag dessa saftiga köttfärsbiffar och tycker de är riktigt värda att göra. Testa gärna receptet nedan!
Receptet – Så gör du:
Saftiga köttfärsbiffar
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 800 g färs
- 1 st ägg
- ⅓ dl grädde
- 80 g riven ost
- 1 näve hackad persilja
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk lökpulver
- 1 tsk vitlökspulver
- smör eller olja till stekning
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180°C.
- Blanda samtliga ingredienser i en bunke.
- Forma cirka 10 biffar och stek i smör eller olja i cirka 2 minuter på varje sida.
- Klä en plåt med bakplåtspapper och lägg färdigstekta biffar ovanpå.
- Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter, biffarna ska inte vara rosa på insidan.
- Njut av dina saftiga köttfärsbiffar!
Smaskens! Har alltid stekt dom i stekpanna och lagt dom i en gryta med lock på svag värme. Detta var jättegott!! God fortsättning på det nya året!!/Annica Lamsijärvi i Arjeplog/ <3