Saftig tårtbotten – Recept

4.7/5 baserat på 38 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på saftig tårtbotten!

Här är ett riktigt bra recept på en härligt saftig tårtbotten, perfekt till alla typer av tårtor. Tillsätt lite vaniljsocker eller vaniljextrakt för en rik, saftig vaniljsmak.

Jag har länge letat och testat mig fram i jakten på ett recept på riktigt saftig tårtbotten. Framförallt eftersom vissa recept ger en torr och tråkig tårtbotten. Inte detta recept! Det här receptet blir riktigt saftigt och bra och lämpar sig perfekt till alla typer av tårtbakning.

För att din tårtbotten ska bli saftig och få en bra konsistens, så är nyckeln att noga vispa ägg och socker. Det enklaste sättet att göra detta på är att använda en elvisp, men en vanlig handhållen visp går också bra, bara man är noggrann! Helst ska elvispen få jobba i ungefär 5 minuter, tills att man har en väldigt ljus och fluffig äggblandning.

Detta är ett enkelt recept på saftig tårtbotten som även passar nybörjare såväl som mer erfarna bagare. Om du letar efter lite extra smak och saftighet, tillsätt några få droppar vaniljextrakt som du gillar!

För att sammanfatta tycker jag att detta är en riktigt härlig tårtbotten som helt klart är värd att testa till den hemlagade tårtan!

Saftig tårtbotten

Receptet – Så gör du:

Saftig tårtbotten

4.7/5 baserat på 38 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Här är ett riktigt bra recept på en härligt saftig tårtbotten, perfekt till alla typer av tårtor. Tillsätt lite vaniljsocker eller vaniljextrakt för en rik, saftig vaniljsmak.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 35 minuter
Totalt 40 minuter
Portioner 3 tårtbottnar

Ingredienser
 

  • 3 st ägg
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker eller några droppar vaniljextrakt (frivilligt)

Instruktioner

  • Förvärm ugnen till 175 grader Celsius och ta fram en bakform med avtagbara kanter, cirka 22 cm i diameter.
  • I en bunke, vispa ägg och socker väldigt poröst väldigt utförligt. Med elvisp, vispa på högsta effekt i minst 5 minuter, eller motsvarande arbete för hand. Blandningen ska vara porös, ljus och fluffig.
  • I en annan skål, blanda de övriga torra ingredienserna, alltså mjöl, potatismjöl och bakpulver.
  • Rör försiktigt ner (Obs: rör verkligen, vispa inte) mjölblandningen ner i äggblandningen och blanda så att alla ingredienser precis blir blandade, men inte mer.
  • Häll blandningen i en bakform på cirka 22 cm som har avtagbara kanter, och grädda din tårtbotten i ugnen på 175 grader Celsius i 30-35 minuter.
  • Ta ut tårtbotten ur ugnen och låt svalna.
  • Skär försiktigt av toppen så du får en platt ovansida på det första lagret. Dela sedan din tårtbotten i tre lager, antingen med tårtsåg eller kniv. Börja överst och arbeta nedåt. 
  • Njut av din saftiga tårtbotten!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Saftig tårtbotten

2 Kommentarer

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar