Ryssröra – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på ryssröra med pitabröd. Ryssröra är en salig blandning av köttfärs, vitkål, morot, lök, vitlök, tomat, paprika, grädde tomatpuré, oxfond, kalvfond, oregano, paprikapulver, salt, peppar, cayennepeppar och kokt ris.

Ryssröra är framförallt en maträtt som många kopplar ihop med skolgången. Denna maträtt serverades ofta i skolan och ansågs av många som en favoriträtt.

Laga ryssröra hemma med detta supergoda recept!

Ingredienser

  • 750 g köttfärs
  • 5 dl vitkål (riven)
  • 200 g rivna morötter
  • 1 gul lök
  • 2 st pressad vitlöksklyftor
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 röd papika
  • 2 msk smör
  • 1 msk oxfond
  • 1 msk kalvfond
  • 1 tsk oregano
  • 2 msk paprikapulver
  • salt efter smak
  • peppar efter smak
  • 1 tsk cayennepeppar

Tillbehör

  • 4 dl okokt ris
  • pitabröd
  • creme fraiche
  • gurka

Instruktioner

  • Fräs färsen i smör eller olja tillsammans med paprikan och vitkålen.
  • Tillsätt de torkade kryddorna när färsen har fått färg.
  • Tillsätt pressad vitlök, lök, fräs den gyllenbrun
  • Vänd ner riset och servera med tortilla bröd, creme fraiche, och gurka
ryssröra

Ryssröra

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på ryssröra med pitabröd. Ryssröra är en salig blandning av köttfärs, vitkål, morot, lök, vitlök, tomat, paprika, grädde tomatpuré, oxfond, kalvfond, oregano, paprikapulver, salt, peppar, cayennepeppar och kokt ris.
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 35 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 750 g köttfärs
  • 5 dl vitkål (riven)
  • 200 g rivna morötter
  • 1 gul lök
  • 2 st pressad vitlöksklyftor
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 röd papika
  • 2 msk smör
  • 1 msk oxfond
  • 1 msk kalvfond
  • 1 tsk oregano
  • 2 msk paprikapulver
  • salt efter smak
  • peppar efter smak
  • 1 tsk cayennepeppar

Tillbehör

  • 4 dl okokt ris
  • pitabröd
  • creme fraiche
  • gurka

Instruktioner

  • Fräs färsen i smör eller olja tillsammans med paprikan och vitkålen.
  • Tillsätt de torkade kryddorna när färsen har fått färg.
  • Tillsätt pressad vitlök, lök, fräs den gyllenbrun
  • Vänd ner riset och servera med tortilla bröd, creme fraiche, och gurka
Keyword ryssröra

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning