I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på ryssröra med pitabröd. Ryssröra är en salig blandning av köttfärs, vitkål, morot, lök, vitlök, tomat, paprika, grädde tomatpuré, oxfond, kalvfond, oregano, paprikapulver, salt, peppar, cayennepeppar och kokt ris.
Ryssröra är framförallt en maträtt som många kopplar ihop med skolgången. Denna maträtt serverades ofta i skolan och ansågs av många som en favoriträtt.
Laga ryssröra hemma med detta supergoda recept!
Ingredienser
- 750 g köttfärs
- 5 dl vitkål (riven)
- 200 g rivna morötter
- 1 gul lök
- 2 st pressad vitlöksklyftor
- 3 msk tomatpuré
- 1 röd papika
- 2 msk smör
- 1 msk oxfond
- 1 msk kalvfond
- 1 tsk oregano
- 2 msk paprikapulver
- salt efter smak
- peppar efter smak
- 1 tsk cayennepeppar
Tillbehör
- 4 dl okokt ris
- pitabröd
- creme fraiche
- gurka
Instruktioner
- Fräs färsen i smör eller olja tillsammans med paprikan och vitkålen.
- Tillsätt de torkade kryddorna när färsen har fått färg.
- Tillsätt pressad vitlök, lök, fräs den gyllenbrun
- Vänd ner riset och servera med tortilla bröd, creme fraiche, och gurka

Ryssröra
Ingredienser
- 750 g köttfärs
- 5 dl vitkål (riven)
- 200 g rivna morötter
- 1 gul lök
- 2 st pressad vitlöksklyftor
- 3 msk tomatpuré
- 1 röd papika
- 2 msk smör
- 1 msk oxfond
- 1 msk kalvfond
- 1 tsk oregano
- 2 msk paprikapulver
- salt efter smak
- peppar efter smak
- 1 tsk cayennepeppar
Tillbehör
- 4 dl okokt ris
- pitabröd
- creme fraiche
- gurka
Instruktioner
- Fräs färsen i smör eller olja tillsammans med paprikan och vitkålen.
- Tillsätt de torkade kryddorna när färsen har fått färg.
- Tillsätt pressad vitlök, lök, fräs den gyllenbrun
- Vänd ner riset och servera med tortilla bröd, creme fraiche, och gurka