Rostbiff sous vide – Recept

I denna artikel ger vi vårt favoritrecept på rostbiff sous vide. Använd det här receptet för att göra en perfekt rostbiff som är saftig och mör på insidan, och med en vackert krispig skorpa på utsidan.

Sous vide
Sous vide, mitt favoritsätt att tillaga kött!

Om du gillar mör, saftig rostbiff, prova att laga din nästa rostbiff sous vide med detta recept.

Detta recept ger en fantastisk rostbiff oavsett om du serverar en middag eller bara vill ha ett utsökt sätt att göra rostbiffsmörgåsar.

rostbiff sous vide

Fördelen med att laga en rostbiff på detta sätt är att den långa tillagningstiden gör köttet mjukt medan det absorberar smakerna från kryddorna, utan att tillaga köttet alltför mycket.

I detta sous vide-rostbiffrecept använder vi vitlök, rosmarin och rökt paprika för att skapa en fyllig rostbiff med den klassiska rostbiffsmaken.

Under våra tester fann vi att tillagning av nötköttet vid 58ºC gav oss en fin medium rare-rostbiff som var fast nog att enkelt skiva till smörgåsar, men fortfarande var mör nog att fungera som huvudrätt.

Redskap

  • rekommenderas: vakuumförpackare och vakuumpåsar
  • annars: förslutbar plastpåse (eller ziplock-påse) som tål temperaturerna
  • sous-vide-maskin / (eller sous vide-cirkulator och en stor gryta)

Ingredienser

  • 1-1,2 kg rostbiff
  • 2 klyftor vitlök , hackad
  • 1 msk rosmarin , finhackad
  • 1/2 tsk Worcestershiresås
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1/2 tsk senapspulver
  • 1/2 tsk lökpulver
  • 2 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk peppar

Instruktioner

  1. Ställ in ditt sous vide -vattenbad med temperaturen inställd på 58 grader Celsius.
  2. Blanda finhackat rosmarin och vitlök i en liten skål med rökt paprikapulvret, senapspulvret och lökpulver, salt och peppar.
  3. Gnid in Worcestershire -sås över rostbiffen och sprid sedan kryddblandningen från förra steget över hela rostbiffen.
  4. Vakuumförslut steken i en plastpåse och tillaga den vid 58 grader Celsius i 24 timmar. När steken är färdiglagad, töm köttvätskan i en liten skål och lägg steken åt sidan.
  5. För att få en fin yta på rostbiffens yta, tillaga den i en ugn i 15 minuter på 180 grader Celsius. Vänd rostbiffen efter halva tiden. När steken har kommit ur ugnen, låt den vila i 5 till 10 minuter innan servering.
  6. Safter från steken kan serveras som en sås. Ta vätskan ur påsen som steken tillagats i och koka upp den i en liten kastrull i tre till fem minuter.
  7. Denna sås är extra bra om du använder rostbiffen till att göra franska dippsmörgåsar.
rostbiff sous vide banner

Rostbiff sous vide

I denna artikel ger vi vårt favoritrecept på rostbiff sous vide. Använd det här receptet för att göra en perfekt stek som är saftig och mör på insidan, och med en vackert krispig skorpa på utsidan.
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 1 d
Total tid 1 d 15 minuter
Portioner 8 portioner

Utrustning

  • rekommenderas: vakuumförpackare och vakuumpåsar
  • annars: förslutbar plastpåse (eller ziplock-påse) som tål temperaturerna
  • sous-vide-maskin / (eller sous vide-cirkulator och en stor gryta)

Ingredienser
  

  • 1-1,2 kg rostbiff
  • 2 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk rosmarin, finhackad
  • 1/2 tsk Worcestershiresås
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1/2 tsk senapspulver
  • 1/2 tsk lökpulver
  • 2 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk peppar

Instruktioner

  • Ställ in ditt sous vide -vattenbad med temperaturen inställd på 58 grader Celsius.
  • Blanda finhackat rosmarin och vitlök i en liten skål med rökt paprikapulvret, senapspulvret och lökpulver, salt och peppar.
  • Gnid in Worcestershire -sås över rostbiffen och sprid sedan kryddblandningen från förra steget över hela rostbiffen.
  • Vakuumförslut steken i en plastpåse och tillaga den vid 58 grader Celsius i 24 timmar. När steken är färdiglagad, töm köttvätskan i en liten skål och lägg steken åt sidan.
  • För att få en fin yta på rostbiffens yta, tillaga den i en ugn i 15 minuter på 180 grader Celsius. Vänd rostbiffen efter halva tiden. När steken har kommit ur ugnen, låt den vila i 5 till 10 minuter innan servering.
  • Safter från steken kan serveras som en sås. Ta vätskan ur påsen som steken tillagats i och koka upp den i en liten kastrull i tre till fem minuter.
  • Denna sås är extra bra om du använder rostbiffen till att göra franska dippsmörgåsar.
Keyword rostbiff sous vide

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning