Rostbiff sous vide – Recept

4.4/5 baserat på 14 betyg

I denna artikel ger vi vårt favoritrecept på rostbiff sous vide. Använd det här receptet för att göra en perfekt rostbiff som är saftig och mör på insidan, och med en vackert krispig skorpa på utsidan.

Sous vide
Sous vide, mitt favoritsätt att tillaga kött!

Om du gillar mör, saftig rostbiff, prova att laga din nästa rostbiff sous vide med detta recept.

Detta recept ger en fantastisk rostbiff oavsett om du serverar en middag eller bara vill ha ett utsökt sätt att göra rostbiffsmörgåsar.

rostbiff sous vide

Fördelen med att laga en rostbiff på detta sätt är att den långa tillagningstiden gör köttet mjukt medan det absorberar smakerna från kryddorna, utan att tillaga köttet alltför mycket.

I detta sous vide-rostbiffrecept använder vi vitlökspulver, rosmarin och rökt paprika för att skapa en fyllig rostbiff med den klassiska rostbiffsmaken.

Under våra tester fann vi att tillagning av nötköttet vid 58ºC gav oss en fin medium rare-rostbiff som var fast nog att enkelt skiva till smörgåsar, men fortfarande var mör nog att fungera som huvudrätt.

rostbiff sous vide banner

Receptet – Så gör du:

Rostbiff sous vide

4.4/5 baserat på 14 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Använd det här receptet för att göra en perfekt stek som är saftig och mör på insidan, och med en vackert krispig skorpa på utsidan.
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 1 day
Totalt 1 day 15 minuter
Portioner 8 portioner

Utrustning

rekommenderas: vakuumförpackare och vakuumpåsar
annars: förslutbar plastpåse (eller ziplock-påse) som tål temperaturerna
sous-vide-maskin / (eller sous vide-cirkulator och en stor gryta)

Ingredienser
 

  • 1-1,2 kg rostbiff
  • ½ tsk vitlökspulver
  • 1 msk rosmarin, finhackad
  • 1/2 tsk Worcestershiresås
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1/2 tsk senapspulver
  • 1/2 tsk lökpulver
  • 2 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk peppar

Instruktioner

  • Ställ in ditt sous vide -vattenbad med temperaturen inställd på 58 grader Celsius.
  • Blanda finhackat rosmarin och vitlökspulver i en liten skål med rökt paprikapulvret, senapspulvret och lökpulver, salt och peppar.
  • Gnid in Worcestershire -sås över rostbiffen och sprid sedan kryddblandningen från förra steget över hela rostbiffen.
  • Vakuumförslut steken i en plastpåse och tillaga den vid 58 grader Celsius i 24 timmar. När steken är färdiglagad, töm köttvätskan i en liten skål och lägg steken åt sidan.
  • För att få en fin yta på rostbiffens yta, tillaga den i en ugn i 15 minuter på 180 grader Celsius. Vänd rostbiffen efter halva tiden. När steken har kommit ur ugnen, låt den vila i 5 till 10 minuter innan servering.
  • Safter från steken kan serveras som en sås. Ta vätskan ur påsen som steken tillagats i och koka upp den i en liten kastrull i tre till fem minuter.
  • Denna sås är extra bra om du använder rostbiffen till att göra smörgåsar.
Måltid Huvudrätt
Kök Franskt
Nyckelord rostbiff sous vide

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar