Rostade hasselnötter – Recept

I denna artikel ger jag mitt bästa och enklaste sätt att rosta hasselnötter, snabbt och utan en massa krångliga köksredskap!

Lystring alla hasselnötsälskare! I denna artikel går jag igenom hur man rostar hasselnötter. Det är enklare än man kanske kan föreställa sig!

Rostade skalade hasselnötter

Rostade hasselnötter är ett bra tillskott till sallader, rostade grönsaker och desserter, och är också ett bra hälsosamt mellanmål i sig självt!

Hasselnötter (även känd som filberts) är populära i konfektyr runt om i världen på grund av deras utsökt söta smak.

Vi gillar att använda dem i salta rätter också; och upptäcker att deras mjuka smak lämpar sig för många rätter som behöver en extra dos krisp och nötighet.

rostade hasselnötter

I min familj älskar vi att rosta hasselnötter för den extra knaprighet, nötighet och mjuka smak som rostning ger, och vi snackar ofta på de rostade nötterna istället för popcorn eller chips på familjens filmkväll.

Vi gillar även att ta med rostade hasselnötter som topping för yoghurt, pannkakor, glass och till och med choklad- och vaniljkakor!

Ingredienser

  • 500 g råa hasselnötter

Instruktioner

  1. Lägg ut råa hasselnötter på en plåt och rosta i ugnen på 180 grader C i 15 minuter.
  2. Låt svalna helt på plåten (de fortsätter rostas tills de svalnat)
  3. För att ta bort det yttre skalet, gnugga med en ren kökshandduk när de har svalnat (jag har dock inget emot skalet!)
  4. Motstå frestelsen att äta hasselnötterna innan de svalnat helt. Det är värt att vänta!
  5. Förvara nötter i en medelstor burk med tätt lock i frysen. De smakar fantastiskt, även frysta!
Rostade hasselnötter

Rostade hasselnötter

I denna artikel ger jag mitt bästa och enklaste sätt att rosta hasselnötter, snabbt och utan en massa krångliga köksredskap! Lystring alla hasselnötsälskare! I denna artikel går jag igenom hur man rostar hasselnötter. Det är enklare än man kanske kan föreställa sig!
Tillagningstid 15 minuter
Total tid 15 minuter
Portioner 500 gram

Ingredienser
  

  • 500 g råa hasselnötter

Instruktioner

  • Lägg ut råa hasselnötter på en plåt och rosta i ugnen på 180 grader C i 15 minuter.
  • Låt svalna helt på plåten (de fortsätter rostas tills de svalnat)
  • För att ta bort det yttre skalet, gnugga med en ren kökshandduk när de har svalnat (jag har dock inget emot skalet!)
  • Motstå frestelsen att äta hasselnötterna innan de svalnat helt. Det är värt att vänta!
  • Förvara nötter i en medelstor burk med tätt lock i frysen. De smakar fantastiskt, även frysta!
Keyword Rosta hasselnötter, Rostade hasselnötter

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning