I denna artikel ger jag mitt bästa och enklaste sätt att rosta hasselnötter, snabbt och utan en massa krångliga köksredskap!
Lystring alla hasselnötsälskare! I denna artikel går jag igenom hur man rostar hasselnötter med ugnen. Det är enklare än man kanske kan föreställa sig!
Rostade hasselnötter är ett bra tillskott till sallader, rostade grönsaker och desserter, och är också ett bra hälsosamt mellanmål i sig självt!
Hasselnötter är populära snacks, och i bakelser och konfektyr runt om i världen, på grund av deras utsökt söta smak.
Vi gillar att använda dem i salta rätter också; och deras milda smak lämpar sig för många rätter som behöver en extra dos krisp och nötighet.
I min familj älskar vi att rosta hasselnötter för den extra knaprighet, nötighet och mjuka smak som rostning ger, och vi äter dem ofta istället för popcorn eller chips till familjens filmkväll!
Vi gillar även att ta med rostade hasselnötter som topping för yoghurt, pannkakor, glass och till och med choklad- och vaniljkakor!
Receptet – Så gör du:
Rostade hasselnötter
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 500 g råa hasselnötter
Instruktioner
- Värm ugnen till 180°C.
- Lägg ut råa hasselnötter på en plåt och rosta i mitten av ugnen på 180°C i 15 minuter.
- Låt svalna helt på plåten (de fortsätter rostas tills de svalnat).
- För att ta bort det yttre skalet, gnugga med en ren kökshandduk när de har svalnat (jag har dock inget emot skalet!)
- Motstå frestelsen att äta hasselnötterna innan de svalnat helt. Det är värt att vänta!
- Förvara de rostade hasselnötterna i en medelstor burk med lock, i upp till 6 månader svalt och mörkt, exempelvis ett skafferi, eller upp till ett år i frysen. De smakar fantastiskt, även frysta!
Superenkelt och bra recept!
Mycket bra recept, detta blev riktigt gott!