Rökt tofu – Recept

5/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på hemmagjord rökt tofu!

Så här kan du enkelt göra din egna rökta tofu hemma som blir riktigt god, och dessutom med bara fyra ingredienser. Perfekt till varmrätter, sallader, och mellanmål!

Rökt tofu har en riktigt härlig smak och är ett riktigt god komponent i de flesta rätterna. Med detta recept gör man sin egna, och vet du vad? Det blir riktigt gott!

Jag föredrar risvinäger men du kan också använda äppelcidervinäger, även fast smaken kan variera lite beroende på valet.

Kort sagt älskar jag detta enkla recept rökt tofu och kan verkligen rekommendera det. Så gott och värt att göra!

Rökt tofu

Receptet - Så gör du:

Rökt tofu

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Så här kan du enkelt göra din egna rökta tofu hemma som blir riktigt god, och dessutom med bara fyra ingredienser. Perfekt till varmrätter, sallader, och mellanmål!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 30 minuter
Totalt 35 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 400 g fast tofu, skuren i centimetertjocka skivor
  • 3 msk sojasås
  • 2 msk risvinäger
  • 1 tsk Liquid Smoke (krydda som oftast hittas i kryddhyllan)

Instruktioner

  • Låt tofun rinna av och skiva upp tofun.
  • Rör ihop sojasås, vinäger och Liquid Smoke i en liten skål.
  • Lägg tofuskivorna i en liten grundlig form och häll marinaden över dem.
  • Låt tofun stå i marinaden i minst 30 minuter i rumstemperatur, eller övertäckt i kylen i upp till 24 timmar.
  • Värm ugnen till 180°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
  • Fördela ut tofuskivorna på bakplåten i ett enda lager.
  • Grädda tofun i mitten av ugnen i cirka 40 minuter. Vänd på tofubitarna efter halva tiden.
  • Ta ut tofun ur ugnen och njut av din hemmagjorda rökta tofu!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Rökt tofu

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar