Rökt tofu – Recept

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på hemmagjord rökt tofu!

Så här kan du enkelt göra din egna rökta tofu hemma som blir riktigt god, och dessutom med bara fyra ingredienser. Perfekt till varmrätter, sallader, och mellanmål!

Rökt tofu har en riktigt härlig smak och är ett riktigt god komponent i de flesta rätterna. Med detta recept gör man sin egna, och vet du vad? Det blir riktigt gott!

Jag föredrar risvinäger men du kan också använda äppelcidervinäger, även fast smaken kan variera lite beroende på valet.

Kort sagt älskar jag detta enkla recept rökt tofu och kan verkligen rekommendera det. Så gott och värt att göra!

Ingredienser (rökt tofu till 4 personer)

  • 400 g fast tofu, skuren i centimetertjocka skivor
  • 3 msk sojasås
  • 2 msk risvinäger
  • 1 tsk Liquid Smoke (krydda som oftast hittas i kryddhyllan)

Instruktioner

  1. Låt tofun rinna av och skiva upp tofun.
  2. Rör ihop sojasås, vinäger och Liquid Smoke i en liten skål.
  3. Lägg tofuskivorna i en liten grundlig form och häll marinaden över dem.
  4. Låt tofun stå i marinaden i minst 30 minuter i rumstemperatur, eller övertäckt i kylen i upp till 24 timmar.
  5. Värm ugnen till 180°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
  6. Fördela ut tofuskivorna på bakplåten i ett enda lager.
  7. Grädda tofun i mitten av ugnen i cirka 40 minuter. Vänd på tofubitarna efter halva tiden.
  8. Ta ut tofun ur ugnen och njut av din hemmagjorda rökta tofu!
Rökt tofu

Rökt tofu

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på hemmagjord rökt tofu! Så här kan du enkelt göra din egna rökta tofu hemma som blir riktigt god, och dessutom med bara fyra ingredienser. Perfekt till varmrätter, sallader, och mellanmål!
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 30 minuter
Total tid 35 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 400 g fast tofu, skuren i centimetertjocka skivor
  • 3 msk sojasås
  • 2 msk risvinäger
  • 1 tsk Liquid Smoke (krydda som oftast hittas i kryddhyllan)

Instruktioner

  • Låt tofun rinna av och skiva upp tofun.
  • Rör ihop sojasås, vinäger och Liquid Smoke i en liten skål.
  • Lägg tofuskivorna i en liten grundlig form och häll marinaden över dem.
  • Låt tofun stå i marinaden i minst 30 minuter i rumstemperatur, eller övertäckt i kylen i upp till 24 timmar.
  • Värm ugnen till 180°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
  • Fördela ut tofuskivorna på bakplåten i ett enda lager.
  • Grädda tofun i mitten av ugnen i cirka 40 minuter. Vänd på tofubitarna efter halva tiden.
  • Ta ut tofun ur ugnen och njut av din hemmagjorda rökta tofu!
Keyword Rökt tofu

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning