Rödvinssås till lamm – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på rödvinssås till lamm!

Detta är en lättlagad rödvinssås till lamm som passar vackert med lammets smak. Med denna sås ser du till att verkligen framhäva dess goda smaker!

Gör en riktigt fin rödvinssås till lamm med detta recept. Lamm är alltid en fantastisk middag och ett elegant för speciella stunder.

Såsen är också utsökt med tillbehör som krämig potatismos och silkeslen risotto som tar upp såsen, vilket gör varje tugga helt enkelt utsökt.

Jag älskar denna rödvinssås till lamm och tycker den är riktigt värd att göra! Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (rödvinssås till lamm för 4 personer)

  • 1 finhackad rödlök
  • 1 msk smör
  • 1/4 tsk torkad rosmarin
  • 1/2 tsk torkad timjan
  • 3 dl rött vin
  • 2 dl vatten
  • 0,5 msk kalvfond
  • salt efter smak
  • peppar efter smak

Instruktioner

  1. Samla ihop ingredienserna.
  2. Fräs löken tills den är genomskinlig, 3 till 4 minuter. Rör om då och då.
  3. Tillsätt vin, rosmarin och timjan. Koka upp på hög värme tills vinet har reducerats med cirka två tredjedelar.
  4. Tillsätt kalvfonden och vattnet och låt koka upp. Sänk värmen till medel och fortsätt låta puttra, rör om ofta, tills blandningen reducerats till cirka 2 dl.
  5. Tillsätt det kalla smöret och fortsätt röra tills smöret har smält. Justera kryddningen efter smak med salt och peppar.
  6. Servera ditt lamm med rödvinssåsen och njut!
Rödvinssås till lamm

Rödvinssås till lamm

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på rödvinssås till lamm! Detta är en lättlagad rödvinssås till lamm som passar vackert med lammets smak. Med denna sås ser du till att verkligen framhäva dess goda smaker!
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Total tid 15 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 st finhackad rödlök
  • 1 msk smör
  • ¼ tsk torkad rosmarin
  • ½ tsk torkad timjan
  • 3 dl rött vin
  • 2 dl vatten
  • ½ msk kalvfond
  • salt efter smak
  • peppar efter smak

Instruktioner

  • Samla ihop ingredienserna.
  • Fräs löken tills den är genomskinlig, 3 till 4 minuter. Rör om då och då.
  • Tillsätt vin, rosmarin och timjan. Koka upp på hög värme tills vinet har reducerats med cirka två tredjedelar.
  • Tillsätt kalvfonden och vattnet och låt koka upp. Sänk värmen till medel och fortsätt låta puttra, rör om ofta, tills blandningen reducerats till cirka 2 dl.
  • Tillsätt det kalla smöret och fortsätt röra tills smöret har smält. Justera kryddningen efter smak med salt och peppar.
  • Servera ditt lamm med rödvinssåsen och njut!
Keyword Rödvinssås till lamm

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning