I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på rödtunga i ugn!
Gör snabbt och enkelt denna klassiska rödtunga i ugn. En mättande och härlig måltid som är smidig att tillaga och som smakar ljuvligt!
Rödtunga i ugn är för mig en klassiker och jag gillar att servera den med kokt potatis, en enkel grönsallad eller ugnsbakade sparrisskott, och en vitvinssås. Rödtungan blir snabbt tillagad i ugnen, vilket gör att denna rödtunga i ugn är en måltid som passar alla dagar i veckan!
Denna rödtunga i ugn är en av de godaste och enklaste fiskrätter jag vet, och som jag tror alla kan uppskatta! Hoppas ni gillar detta recept lika mycket som vi gör! Smaklig måltid!
Receptet - Så gör du:
Rödtunga i ugn
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 600 g rödtunga (ca 4 st filéer)
- salt
- peppar
- valfritt: kokt potatis till 4 personer
- valfritt: en härlig grönsallad
Vitvinssås (valfritt)
- 2 st schalottenlökar
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 dl torrt vitt vin
- 2 st tärningar fiskbuljong
- 2 dl vispgrädde
- 3 msk smör
- svartpeppar
- cayennepeppar
- salt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180°C. Sätt potatis på kokning.
- Salta och peppra rödtungan.
- Placera i en smord ugnsform och baka i mitten av ugnen i 10-12 minuter, tills att fisken flagnar vid beröring med en gaffel. Under tiden, fortsätt med vitvinssåsen och gärna en härlig sallad.
- Vitvinssåsen: Hacka schavottenlök och vitlök och stek mjukt i smör i en panna. Tillsätt vitt vin och buljongtärningar, och låt puttra i 4 minuter. Tillsätt vispgrädde och låt puttra i 10 minuter. Krydda efter smak med svartpeppar, cayennepeppar och salt.
- Färdigt! Njut av din rödtunga i ugn med tillbehör!
Fantastiskt enkelt att göra och lätt att förbereda när man skall ha gäster. Smakar jättegott.
Ett fantastiskt gott recept 🥰
Fem plus från mig och min man…och från katten (som fick en egen fiskbit) ❤️
Tusen tack 🙏