Rödtunga i ugn – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på rödtunga i ugn!

Gör snabbt och enkelt denna klassiska rödtunga i ugn. En mättande och härlig måltid som är smidig att tillaga och som smakar ljuvligt!

Rödtunga i ugn är för mig en klassiker och jag gillar att servera den med kokt potatis, en enkel grönsallad eller ugnsbakade sparrisskott, och en vitvinssås. Rödtungan blir snabbt tillagad i ugnen, vilket gör att denna rödtunga i ugn är en måltid som passar alla dagar i veckan!

Denna rödtunga i ugn är en av de godaste och enklaste fiskrätter jag vet, och som jag tror alla kan uppskatta!

Kort sagt så älskar jag detta recept på rödtunga i ugn och tycker det är riktigt värt att göra. Helt klart det bästa receptet på rödtunga i ugn enligt mig helt enkelt. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (rödtunga i ugn till 4 personer)

  • 600 g rödtunga (ca 4 st filéer)
  • salt
  • peppar
  • valfritt: kokt potatis till 4 personer
  • valfritt: en härlig grönsallad

Vitvinssås (valfritt)

  • 2 st schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 2 tärningar fiskbuljong
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 msk smör
  • svartpeppar
  • cayennepeppar
  • salt

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180°C. Sätt potatis på kokning.
  2. Salta och peppra rödtungan.
  3. Placera i en smord ugnsform och baka i mitten av ugnen i 10-12 minuter, tills att fisken flagnar vid beröring med en gaffel. Under tiden, fortsätt med vitvinssåsen och gärna en härlig sallad.
  4. Vitvinssåsen: Hacka schavottenlök och vitlök och stek mjukt i smör i en panna. Tillsätt vitt vin och buljongtärningar, och låt puttra i 4 minuter. Tillsätt vispgrädde och låt puttra i 10 minuter. Krydda efter smak med svartpeppar, cayennepeppar och salt.
  5. Färdigt! Njut av din rödtunga i ugn med tillbehör!
Rödtunga i ugn

Rödtunga i ugn

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på godaste skagenröran! Gör snabbt och enkelt denna klassiska rödtunga i ugn. En mättande och härlig måltid som är smidig att tillaga och som smakar ljuvligt!
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Total tid 25 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 600 g rödtunga (ca 4 st filéer)
  • salt
  • peppar
  • valfritt: kokt potatis till 4 personer
  • valfritt: en härlig grönsallad

Vitvinssås (valfritt)

  • 2 st schalottenlökar
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 2 st tärningar fiskbuljong
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 msk smör
  • svartpeppar
  • cayennepeppar
  • salt

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180°C. Sätt potatis på kokning.
  • Salta och peppra rödtungan.
  • Placera i en smord ugnsform och baka i mitten av ugnen i 10-12 minuter, tills att fisken flagnar vid beröring med en gaffel. Under tiden, fortsätt med vitvinssåsen och gärna en härlig sallad.
  • Vitvinssåsen: Hacka schavottenlök och vitlök och stek mjukt i smör i en panna. Tillsätt vitt vin och buljongtärningar, och låt puttra i 4 minuter. Tillsätt vispgrädde och låt puttra i 10 minuter. Krydda efter smak med svartpeppar, cayennepeppar och salt.
  • Färdigt! Njut av din rödtunga i ugn med tillbehör!
Keyword Rödtunga i ugn

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning