Redd grönsakssoppa – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på redd grönsakssoppa.

Med detta recept på redd grönsakssoppa görs först en mixad soppbas på en massa grönsaker som reder soppan. Vi tillsätter bland annat morötter, sockerärtor, persilja och blomkål.

Redd grönsakssoppa

Denna härliga soppa är fullproppad med nyttiga grönsaker som får kroppen att må bra.

Jag älskar att göra denna soppa framförallt eftersom den smakar gott och eftersom jag vet att den innehåller en massa bra ingredienser.

Servera gärna med ett gott bröd och lite gott smör till det!

Ingredienser (6 portioner)

  • 11 dl vatten
  • 3 grönsaksbuljongtärningar
  • 0,5 msk salt
  • 3 potatisar
  • 3 morötter
  • 1 palsternacka
  • 350 g blomkål
  • 1 st liten purjolök
  • 225 g sockerärtor
  • 3 dl färsk bladspenat eller 1 dl frusen spenat
  • 3,5 dl grädde
  • 1 krm vitpeppar
  • Bladpersilja till garnering

Instruktioner

  1. Skölj och strimla purjolöken.
  2. Skölj och skär blomkål i små buketter.
  3. Skala samtidigt potatisen, palsternackorna och morötterna. Tärna i centimeterstora bitar.
  4. Koka upp vattnet med buljongtärningarna i en stor kastrull.
  5. Koka potatisen, palsternackorna och morötterna i buljongen i 5 minuter.
  6. Tillsätt purjolöken och blomkålen och låt koka i ytterligare 5 minuter.
  7. Tillsätt ärtorna och grädden. Låt sjuda några minuter.
  8. Tillsätt till sist spenaten på slutet så den hinner bli värmd.
  9. Smaka av den redda grönsakssoppan med salt och peppar.
  10. Garnera gärna med lite bladpersilja.
Redd grönsakssoppa

Redd grönsakssoppa

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på redd grönsakssoppa. Med detta recept på redd grönsakssoppa görs först en mixad soppbas på en massa grönsaker som reder soppan. Vi tillsätter bland annat morötter, sockerärtor, persilja och blomkål.
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 40 minuter
Total tid 50 minuter
Portioner 6 portioner

Ingredienser
  

  • 11 dl vatten
  • 3 st grönsaksbuljongtärningar
  • 0,5 tsk salt
  • 3 st potatisar
  • 3 st morötter
  • 1 st palsternacka
  • 350 g blomkål
  • 1 st liten purjolök
  • 225 g sockerärtor
  • 3 dl färsk bladspenat eller 1 dl frusen spenat
  • 3,5 dl grädde
  • 1 krm vitpeppar
  • bladpersilja till garnering

Instruktioner

  • Skölj och strimla purjolöken.
  • Skölj och skär blomkål i små buketter.
  • Skala samtidigt potatisen, palsternackorna och morötterna. Tärna i centimeterstora bitar.
  • Koka upp vattnet med buljongtärningarna i en stor kastrull.
  • Koka potatisen, palsternackorna och morötterna i buljongen i 5 minuter.
  • Tillsätt purjolöken och blomkålen och låt koka i ytterligare 5 minuter.
  • Tillsätt ärtorna och grädden. Låt sjuda några minuter.
  • Tillsätt till sist spenaten på slutet så den hinner bli värmd.
  • Smaka av den redda grönsakssoppan med salt och peppar.
  • Garnera gärna med lite bladpersilja.
Keyword Redd grönsakssoppa

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning