Redd grönsakssoppa – Recept

5/5 baserat på 8 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på redd grönsakssoppa.

Med detta recept på redd grönsakssoppa görs först en mixad soppbas på en massa grönsaker som reder soppan. Vi tillsätter bland annat morötter, sockerärtor, persilja och blomkål.

Redd grönsakssoppa

Denna härliga soppa är fullproppad med nyttiga grönsaker som får kroppen att må bra.

Jag älskar att göra denna soppa framförallt eftersom den smakar gott och eftersom jag vet att den innehåller en massa bra ingredienser.

Servera gärna med ett gott bröd och lite gott smör till det!

Redd grönsakssoppa

Receptet – Så gör du:

Redd grönsakssoppa

5/5 baserat på 8 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Med detta recept på redd grönsakssoppa görs först en mixad soppbas på en massa grönsaker som reder soppan. Vi tillsätter bland annat morötter, sockerärtor, persilja och blomkål.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 40 minuter
Totalt 50 minuter
Portioner 6 portioner

Ingredienser
 

  • 11 dl vatten
  • 3 st grönsaksbuljongtärningar
  • 0,5 tsk salt
  • 3 st potatisar
  • 3 st morötter
  • 1 st palsternacka
  • 350 g blomkål
  • 1 st liten purjolök
  • 225 g sockerärtor
  • 3 dl färsk bladspenat eller 1 dl frusen spenat
  • 3,5 dl grädde
  • 1 krm vitpeppar
  • bladpersilja till garnering

Instruktioner

  • Skölj och strimla purjolöken.
  • Skölj och skär blomkål i små buketter.
  • Skala samtidigt potatisen, palsternackorna och morötterna. Tärna i centimeterstora bitar.
  • Koka upp vattnet med buljongtärningarna i en stor kastrull.
  • Koka potatisen, palsternackorna och morötterna i buljongen i 5 minuter.
  • Tillsätt purjolöken och blomkålen och låt koka i ytterligare 5 minuter.
  • Tillsätt ärtorna och grädden. Låt sjuda några minuter.
  • Tillsätt till sist spenaten på slutet så den hinner bli värmd.
  • Smaka av den redda grönsakssoppan med salt och peppar.
  • Garnera gärna med lite bladpersilja.
Måltid Huvudrätt, Soppa
Kök Svenskt
Nyckelord Redd grönsakssoppa

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar