Rårörd jordgubbssaft – Recept

4.4/5 baserat på 7 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på rårörd jordgubbssaft!

Njut av jordgubbars härliga smak med en härlig rårörd jordgubbssaft. Denna rårörda jordgubbssaft är en klassiker och du gör den enkelt med detta recept!

Det är enkelt, roligt och intressant att göra sin egna saft. Det är ett härligt sätt att ta vara på härliga bär och sommarens alla smaker. Denna rårörda jordgubbssaft är riktigt trevlig till fikat under varma dagar.

Fördubbla eller öka på receptet ännu mer om du vill göra ännu mer rårörd jordgubbssaft! Otroligt gott både för barn och vuxna!

För extra lång hållbarhet, frys in saften i frysbara flaskor, som sedan kan tas fram när helst man vill. Saften håller sig fräsch i frysen i åtminstone ett halvår, oftast längre!

Rårörd jordgubbssaft

Receptet - Så gör du:

Rårörd jordgubbssaft

4.4/5 baserat på 7 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Njut av jordgubbars härliga smak med en härlig rårörd jordgubbssaft. Denna rårörda jordgubbssaft är en klassiker och du gör den enkelt med detta recept!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 1 flaska

Ingredienser
 

  • 1,5 l jordgubbar (motsvarar ca 750 g)
  • 3,5 dl vatten
  • 5,5 dl strösocker per liter avrunnen saft

Instruktioner

  • Skölj av, rensa, och mosa jordgubbarna för hand eller med mixer. Häll sedan vattnet över jordgubbarna i en stor bunke. Täck över och ställ in i kylen i minst 24 timmar.
  • Ta ut ur kylen och låt blandningen rinna genom en silduk i ungefär 30 minuter.
  • Mät upp saften och tillsätt sockret (5,5 dl per liter avrunnen saft).
  • Rör om tills att allt socker har lösts upp.
  • Häll upp din rårörda jordgubbssaft på flaskor!
  • Färdigt! Njut så gott!
Måltid Drinkar
Kök Svenskt
Nyckelord Rårörd jordgubbssaft

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar