I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på rårakor med ägg!
Detta är härligt frasiga rårakor med ägg i smeten. Perfekt med alla dina favorittillbehör, såsom gräddfil, rom, och dill.
Rårakor med ägg är en magiskt frasig svensk husmanskost. Rårakor är en riktig klassiker som blir riktigt god med ägg i smeten.
Kort sagt älskar jag dessa rårakor med ägg och tycker de är riktigt värda att göra. Jag rekommenderar dem starkt. Testa gärna med receptet nedan!
Ingredienser (4 portioner)
- 600 g potatis
- 2 stora gula lökar
- 4 st ägg
- 1 liten nypa salt
- 2 krm peppar
Instruktioner
- Skala och riv potatisen fint.
- Hacka eller riv löken.
- I en skål, vispa ägg, salt och peppar. Blanda ned potatis och lök.
- Värm lite matfett i en stekpanna och bred ut 0,5 dl smet åt gången.
- Stek rårakorna 2 minuter per sida, tills de är gyllene och krispiga.
- Servera dina rårakor med dina favorittillbehör!

Rårakor med ägg
Ingredienser
- 600 g potatis
- 2 st stora gula lökar
- 4 st ägg
- 1 st liten nypa salt
- 2 krm peppar
Instruktioner
- Skala och riv potatisen fint.
- Hacka eller riv löken.
- I en skål, vispa ägg, salt och peppar. Blanda ned potatis och lök.
- Värm lite matfett i en stekpanna och bred ut 0,5 dl smet åt gången.
- Stek rårakorna 2 minuter per sida, tills de är gyllene och krispiga.
- Servera dina rårakor med dina favorittillbehör!