I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på rårakor med ägg!
Detta är härligt frasiga rårakor med ägg i smeten. Perfekt med alla dina favorittillbehör, såsom gräddfil, rom, och dill.
Rårakor är en magiskt frasig svensk husmanskost, och i detta recept är ägg en ingrediens som ger bra näringsinnehåll och som håller ihop ingredienserna bra!
Rårakor är en riktig klassiker som faktiskt blir riktigt god med ägg i smeten. Utöver potatis och ägg så innehåller dem gul lök, salt och peppar. Enkelt och klassiskt, helt enkelt!
Rester kan förvaras lufttätt i kylen, exempelvis i en matlåda. Håller sig goda i några dagar efter tillagning enligt min erfarenhet, och passar perfekt att ha med som en lunch till exempelvis jobbet! Då är de goda att värma i mikrovågsugn, tycker jag!
Kort sagt älskar jag dessa rårakor och tycker de är riktigt värda att göra. Jag rekommenderar dem starkt. Testa gärna med receptet nedan!
Receptet – Så gör du:
Rårakor med ägg
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 600 g potatis
- 2 st stora gula lökar
- 4 st ägg
- 1 st liten nypa salt
- 2 krm peppar
Instruktioner
- Skala och riv potatisen fint.
- Hacka eller riv löken.
- I en skål, vispa ägg, salt och peppar. Blanda ned potatis och lök.
- Värm lite matfett i en stekpanna och bred ut 0,5 dl smet åt gången.
- Stek rårakorna 2 minuter per sida, tills de är gyllene och krispiga.
- Servera dina rårakor med dina favorittillbehör!