Rårakor med ägg – Recept

5/5 baserat på 2 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på rårakor med ägg!

Detta är härligt frasiga rårakor med ägg i smeten. Perfekt med alla dina favorittillbehör, såsom gräddfil, rom, och dill.

Rårakor är en magiskt frasig svensk husmanskost, och i detta recept är ägg en ingrediens som ger bra näringsinnehåll och som håller ihop ingredienserna bra!

Rårakor är en riktig klassiker som faktiskt blir riktigt god med ägg i smeten. Utöver potatis och ägg så innehåller dem gul lök, salt och peppar. Enkelt och klassiskt, helt enkelt!

Rester kan förvaras lufttätt i kylen, exempelvis i en matlåda. Håller sig goda i några dagar efter tillagning enligt min erfarenhet, och passar perfekt att ha med som en lunch till exempelvis jobbet! Då är de goda att värma i mikrovågsugn, tycker jag!

Kort sagt älskar jag dessa rårakor och tycker de är riktigt värda att göra. Jag rekommenderar dem starkt. Testa gärna med receptet nedan!

Rårakor med ägg

Receptet – Så gör du:

Rårakor med ägg

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta är härligt frasiga rårakor med ägg i smeten. Perfekt med alla dina favorittillbehör, såsom gräddfil, rom, och dill.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 600 g potatis
  • 2 st stora gula lökar
  • 4 st ägg
  • 1 st liten nypa salt
  • 2 krm peppar

Instruktioner

  • Skala och riv potatisen fint.
  • Hacka eller riv löken.
  • I en skål, vispa ägg, salt och peppar. Blanda ned potatis och lök.
  • Värm lite matfett i en stekpanna och bred ut 0,5 dl smet åt gången.
  • Stek rårakorna 2 minuter per sida, tills de är gyllene och krispiga.
  • Servera dina rårakor med dina favorittillbehör!
Måltid Huvudrätt, Smårätter
Kök Svenskt
Nyckelord Rårakor med ägg

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar