I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på rabarberpaj utan havregryn!
Släng ihop en jättefin rabarberpaj utan havregryn med detta enkla, snabba, och goda recept.
Hur fantastiskt är det inte med en dessert som sätter rabarber i centrum? Det gör denna rabarberpaj, helt utan havregryn!
Kort sagt älskar jag denna rabarberpaj utan havregryn och rekommenderar den starkt. Så enkel och smidig att göra!
Ingredienser (8 portioner)
- 6 dl rabarber, hackade i bitar
- 1 msk potatismjöl
- 3 msk strösocker
Smuldeg
- 100 g smör, rumstempererat
- 2,75 dl vetemjöl
- 2 msk florsocker
- 1 liten nypa salt
Instruktioner
- Förvärm ugnen till 210 grader Celsius.
- Blanda hackade rabarber, potatismjöl och socker i en pajform och rör om väl, så att allt blandas.
- Blanda ihop ingredienserna till smuldegen i en bunke genom att nypa ihop dem med smöret. Fördela sedan smuldegen över rabarbern i pajformen.
- Grädda rabarberpajen på 210 grader Celsius i cirka 20 minuter.
- Servera med vaniljsås, vaniljvisp eller varför inte glass?
- Njut av din rabarberpaj!

Rabarberpaj utan havregryn
Ingredienser
- 6 dl rabarber, hackade i bitar
- 1 msk potatismjöl
- 3 msk strösocker
Smuldeg
- 100 g smör, rumstempererat
- 2,75 dl vetemjöl
- 2 msk florsocker
- 1 st liten nypa salt
Instruktioner
- Förvärm ugnen till 210 grader Celsius.
- Blanda hackade rabarber, potatismjöl och socker i en pajform och rör om väl, så att allt blandas.
- Blanda ihop ingredienserna till smuldegen i en bunke genom att nypa ihop dem med smöret. Fördela sedan smuldegen över rabarbern i pajformen.
- Grädda rabarberpajen på 210 grader Celsius i cirka 20 minuter.
- Servera med vaniljsås, vaniljvisp eller varför inte glass?
- Njut av din rabarberpaj!