I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på punschbollar!
Punchbollar är chokladöverdragna läckerbitar doppade i chokladströssel. En riktigt uppskattad konditorbit framförallt bland vuxna, tack vare dess söta punschsmak.
Jag har blivit fullständigt förtjust i punschbollar! Med detta recept görs de snabbt och enkelt, med enkla ingredienser man ofta har hemma.
Punschbollar känner många igen och smaken är karaktäristisk och står ut lite tack vare punschen. En riktigt god konditorbit till kaffet eller fikat, eller som dessert efter måltiden.
Allt med detta recept på punschbollar är superenkelt och går snabbt att göra, och jag hoppas att du gillar det!
Kort sagt så älskar jag detta recept på punschbollar och tycker det är riktigt värt att göra. Helt klart det bästa receptet på punschbollar enligt mig helt enkelt. Testa gärna receptet nedan!
Ingredienser (ca 12 st arraksbollar)
- 100 g smör
- 0,5 dl florsocker
- 0,5 dl kakao
- 2,5 dl digestivekex, smulade
- 2 msk till 3 msk punsch
Överdrag
- 100 g mörk choklad
- chokladströssel
Instruktioner
- Mixa smör, florsocker och kakao med elvisp eller i matberedare.
- Tillsätt de smulade digestivekexen, blanda, och smaksätt med punsch.
- Ta fram ett fat eller en tallrik som du kan lägga färdiga punschbollar på.
- Ta fram chokladströssel och ha redo.
- Smält chokladen i ett vattenbad.
- Forma smeten till bollar och doppa/rulla dem först i den smälta chokladen, för över till talriken och strö sedan över chokladströsslet.
- Låt punschbollarna stelna i kylen.
- Färdigt! Njut av dina punschbollar!

Punschbollar
Ingredienser
- 100 g smör
- 0,5 dl florsocker
- 0,5 dl kakao
- 2,5 dl digestivekex, smulade
- 2 msk till 3 msk punsch
Överdrag
- 100 g mörk choklad
- chokladströssel
Instruktioner
- Mixa smör, florsocker och kakao med elvisp eller i matberedare.
- Tillsätt de smulade digestivekexen, blanda, och smaksätt med punsch.
- Ta fram ett fat eller en tallrik som du kan lägga färdiga punschbollar på.
- Ta fram chokladströssel och ha redo.
- Smält chokladen i ett vattenbad.
- Forma smeten till bollar och doppa/rulla dem först i den smälta chokladen, för över till talriken och strö sedan över chokladströsslet.
- Låt punschbollarna stelna i kylen.
- Färdigt! Njut av dina punschbollar!