Punschbollar – Recept

5/5 baserat på 3 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på punschbollar!

Punchbollar är chokladöverdragna läckerbitar doppade i chokladströssel. En riktigt uppskattad konditorbit framförallt bland vuxna, tack vare dess söta punschsmak.

Jag har gått och blivit fullständigt förtjust i dessa hemmagjorda punschbollar! Med detta recept görs de snabbt och enkelt, med enkla ingredienser man ofta har hemma.

Punschbollar känner många igen, eftersom smaken är så pass karaktäristisk och står ut lite tack vare punschen. Vi gillar att ta en bit till kaffet eller fikat, eller som dessert efter måltiden.

I övrigt så är dessa små bollar inte alls så svåra att göra hemma. Receptet med ingredienser och instruktioner hittas precis här nedanför!

Punschbollar

Receptet - Så gör du:

Punschbollar

5/5 baserat på 3 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Punchbollar är chokladöverdragna läckerbitar doppade i chokladströssel. En riktigt uppskattad konditorbit framförallt bland vuxna, tack vare dess söta punschsmak.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 12 punschbollar

Ingredienser
 

  • 100 g smör
  • 0,5 dl florsocker
  • 0,5 dl kakao
  • 2,5 dl digestivekex, smulade
  • 2 msk till 3 msk punsch

Överdrag

  • 100 g mörk choklad
  • chokladströssel

Instruktioner

  • Mixa smör, florsocker och kakao med elvisp eller i matberedare.
  • Tillsätt de smulade digestivekexen, blanda, och smaksätt med punsch.
  • Ta fram ett fat eller en tallrik som du kan lägga färdiga punschbollar på.
  • Ta fram chokladströssel och ha redo.
  • Smält chokladen i ett vattenbad.
  • Forma smeten till bollar och doppa/rulla dem först i den smälta chokladen, för över till talriken och strö sedan över chokladströsslet.
  • Låt punschbollarna stelna i kylen.
  • Färdigt! Njut av dina punschbollar!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Punschbollar

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar