I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på punschbollar!
Punchbollar är chokladöverdragna läckerbitar doppade i chokladströssel. En riktigt uppskattad konditorbit framförallt bland vuxna, tack vare dess söta punschsmak.
Jag har gått och blivit fullständigt förtjust i dessa hemmagjorda punschbollar! Med detta recept görs de snabbt och enkelt, med enkla ingredienser man ofta har hemma.
Punschbollar känner många igen, eftersom smaken är så pass karaktäristisk och står ut lite tack vare punschen. Vi gillar att ta en bit till kaffet eller fikat, eller som dessert efter måltiden.
I övrigt så är dessa små bollar inte alls så svåra att göra hemma. Receptet med ingredienser och instruktioner hittas precis här nedanför!
Receptet - Så gör du:
Punschbollar
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 100 g smör
- 0,5 dl florsocker
- 0,5 dl kakao
- 2,5 dl digestivekex, smulade
- 2 msk till 3 msk punsch
Överdrag
- 100 g mörk choklad
- chokladströssel
Instruktioner
- Mixa smör, florsocker och kakao med elvisp eller i matberedare.
- Tillsätt de smulade digestivekexen, blanda, och smaksätt med punsch.
- Ta fram ett fat eller en tallrik som du kan lägga färdiga punschbollar på.
- Ta fram chokladströssel och ha redo.
- Smält chokladen i ett vattenbad.
- Forma smeten till bollar och doppa/rulla dem först i den smälta chokladen, för över till talriken och strö sedan över chokladströsslet.
- Låt punschbollarna stelna i kylen.
- Färdigt! Njut av dina punschbollar!