I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på ponzusås!
Ponzusås är en klassisk japansk sås som är både uppfriskande och mångsidig. Njut av att göra denna allsidiga, citrusbaserade sås hemma! Snabb, enkel och riktigt god att göra själv!
Ponzusås är en soja- och citrusbaserad sås med en syrlig smak som påminner om en vinägrett.
Man kan använda denna ponzusåsen på många olika sätt. Njut av ponzusås som dippsås, som marinad till grillat kött och grönsaker, eller som dressing för sallader eller kalla nudlar.
För att göra en riktigt snabb version av ponzusås hemma behöver man bara kombinera lika delar av sojasås och färsk citronsaft. Detta recept adderar några fler ingredienser, där några är valfria, och vissa är lite svårare att få tag på. Anpassa efter dina önskemål!
Receptet – Så gör du:
Ponzusås
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 0,5 dl japansk soja
- 0,5 dl citronsaft
- 2 msk risvinäger
- 1 msk brunt socker (farinsocker)
- valfritt: 1 nypa röd chili
- valfritt: 2 msk mirin (sött risvin)
Instruktioner
- Vispa ihop japansk soja, citronsaft, risvinäger, och farinsocker, och eventuellt chili (och mirin, om möjligt). Låt gärna stå i 1 timme för att smakerna ska ta till sig.
- Njut av din ponzusås! Förvaras lufttätt och kylt i upp till 3 dagar.