Ponzusås – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på ponzusås!

Ponzusås är en klassisk japansk sås som är både uppfriskande och mångsidig. Njut av att göra denna allsidiga, citrusbaserade sås hemma! Snabb, enkel och riktigt god att göra själv!

Ponzusås är en soja- och citrusbaserad sås med en syrlig smak som påminner om en vinägrett.

Man kan använda denna ponzusåsen på många olika sätt. Njut av ponzusås som dippsås, som marinad till grillat kött och grönsaker, eller som dressing för sallader eller kalla nudlar.

För att göra en riktigt snabb version av ponzusås hemma behöver man bara kombinera lika delar av sojasås och färsk citronsaft. Detta recept adderar några fler ingredienser, där några är valfria, och vissa är lite svårare att få tag på. Anpassa efter dina önskemål!

Kort sagt så älskar jag detta recept på ponzusås och tycker det är riktigt värt att göra. Helt klart det bästa receptet på ponzusås enligt mig helt enkelt. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (4 portioner ponzusås)

  • 0,5 dl japansk soja
  • 0,5 dl citronsaft
  • 2 msk risvinäger
  • 1 msk brunt socker (farinsocker)
  • valfritt: 1 nypa röd chili
  • valfritt: 2 msk mirin (sött risvin)

Instruktioner

  1. Vispa ihop japansk soja, citronsaft, risvinäger, och farinsocker, och eventuellt chili (och mirin, om möjligt). Låt gärna stå i 1 timme för att smakerna ska ta till sig.
  2. Njut av din ponzusås! Förvaras lufttätt och kylt i upp till 3 dagar.


Ponzusås

Ponzusås

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på ponzusås! Ponzusås är en klassisk japansk sås som är både uppfriskande och mångsidig. Njut av att göra denna allsidiga, citrusbaserade sås hemma! Snabb, enkel och riktigt god att göra själv!
Förberedelser 2 minuter
Tillagningstid 3 minuter
Total tid 5 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 0,5 dl japansk soja
  • 0,5 dl citronsaft
  • 2 msk risvinäger
  • 1 msk brunt socker (farinsocker)
  • valfritt: 1 nypa röd chili
  • valfritt: 2 msk mirin (sött risvin)

Instruktioner

  • Vispa ihop japansk soja, citronsaft, risvinäger, och farinsocker, och eventuellt chili (och mirin, om möjligt). Låt gärna stå i 1 timme för att smakerna ska ta till sig.
  • Njut av din ponzusås! Förvaras lufttätt och kylt i upp till 3 dagar.
Keyword Ponzu, Ponzusås

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning