Ponzusås – Recept

5/5 baserat på 3 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på ponzusås!

Ponzusås är en klassisk japansk sås som är både uppfriskande och mångsidig. Njut av att göra denna allsidiga, citrusbaserade sås hemma! Snabb, enkel och riktigt god att göra själv!

Ponzusås är en soja- och citrusbaserad sås med en syrlig smak som påminner om en vinägrett.

Man kan använda denna ponzusåsen på många olika sätt. Njut av ponzusås som dippsås, som marinad till grillat kött och grönsaker, eller som dressing för sallader eller kalla nudlar.

För att göra en riktigt snabb version av ponzusås hemma behöver man bara kombinera lika delar av sojasås och färsk citronsaft. Detta recept adderar några fler ingredienser, där några är valfria, och vissa är lite svårare att få tag på. Anpassa efter dina önskemål!

 

Ponzusås

Receptet – Så gör du:

Ponzusås

5/5 baserat på 3 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Ponzusås är en klassisk japansk sås som är både uppfriskande och mångsidig. Njut av att göra denna allsidiga, citrusbaserade sås hemma! Snabb, enkel och riktigt god att göra själv!
Förberedelser 2 minuter
Tillagning 3 minuter
Totalt 5 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 0,5 dl japansk soja
  • 0,5 dl citronsaft
  • 2 msk risvinäger
  • 1 msk brunt socker (farinsocker)
  • valfritt: 1 nypa röd chili
  • valfritt: 2 msk mirin (sött risvin)

Instruktioner

  • Vispa ihop japansk soja, citronsaft, risvinäger, och farinsocker, och eventuellt chili (och mirin, om möjligt). Låt gärna stå i 1 timme för att smakerna ska ta till sig.
  • Njut av din ponzusås! Förvaras lufttätt och kylt i upp till 3 dagar.
Måltid Sås
Kök Japanskt, Svenskt
Nyckelord Ponzu, Ponzusås

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar