Plommonpuré – Recept

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på plommonpuré.

Plommonpuré tillagad hemma tycker jag blir så mycket godare och bättre än butiksköpt plommonpuré. Det finns inga strikta regler – det kan tillagas till en tjock konsistens eller så kan man lämna lite vätska i den. Socker kan tillsättas, eller så kan man också klara sig utan det.

Plommonpuré

Om du förbereder plommonpuré till barn är det bättre att förvara det i små burkar – för en portion vardera. Purén rekommenderas inte innehålla citronsyra, eftersom det kommer att göra purén ljusare.

Plommonpuré

Det här receptet är så enkelt att göra och det tar bara några minuter!

Ingredienser (1 sats)

 • 500 g plommon
 • 100 g socker (valfritt)

Instruktioner

 1. Tvätta plommonen noggrant i vatten, dela i två halvor, ta bort kärnorna. Skär av fruktkött och skal som du vill.
 2. Lägg hackade plommonbitar i en mixerbehållare. Om din skål är liten, lägg i omgångar.
 3. Slå på mixern på full styrka, vispa innehållet, få en enhetlig puré. Om din mixer har hög effekt lämnar den nästan inga bitar.
 4. Lägg blandningen i en tjockväggig kastrull placerad på spisen. Låt innehållet koka upp. Se till att aktivt ta bort aktivt skum som utvecklas på ytan av fruktmassan, skummet kan hämna lagringen av purén.
 5. Tillsätt socker (valfritt), fördela det flitigt över purén, så att det löses upp snabbare. Koka blandningen under de kommande 5 minuterna på en låg värme, rör om då och då för att förhindra att massan bränns.
 6. Sterilisera burkar i förväg över ånga eller med en annan steriliseringsmetod. Puré utsätts för kortvarig värmebehandling, så behållaren måste vara helt steril. Häll plommonpurén (nyss tagen från spisen) i burkarna, ge en sekund tid att ånga och dra sedan åt locken ordentligt. Det är bättre att använda små burkar vars innehåll konsumeras snabbt när de väl öppnats. Dessutom, om plötsligt en av burkarna inte är helt steril, och plommonpurén jäser, kommer de andra burkarna att vara bra att ha.
 7. Utsätt purén för ytterligare pastörisering. Detta gör du genom att linda in behållarna i en mycket varm filt, med långsam kylning kommer det att fungera som den andra pastöriseringen.
 8. Njut av denna goda plommonpuré!
Plommonpuré

Plommonpuré

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på plommonpuré. Plommonpuré tillagad hemma tycker jag blir så mycket godare och bättre än butiksköpt plommonpuré. Det finns inga strikta regler – det kan tillagas till en tjock konsistens eller så kan man lämna lite vätska i den. Socker kan tillsättas, eller så kan man också klara sig utan det!
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Total tid 15 minuter
Portioner 1 sats

Ingredienser
  

 • 500 g plommon
 • 100 g socker (valfritt)

Instruktioner

 • Tvätta plommonen noggrant i vatten, dela i två halvor, ta bort kärnorna. Skär av fruktkött och skal som du vill.
 • Lägg hackade plommonbitar i en mixerbehållare. Om din skål är liten, lägg i omgångar.
 • Slå på mixern på full styrka, vispa innehållet, få en enhetlig puré. Om din mixer har hög effekt lämnar den nästan inga bitar.
 • Lägg blandningen i en tjockväggig kastrull placerad på spisen. Låt innehållet koka upp. Se till att aktivt ta bort aktivt skum som utvecklas på ytan av fruktmassan, skummet kan hämna lagringen av purén.
 • Tillsätt socker (valfritt), fördela det flitigt över purén, så att det löses upp snabbare. Koka blandningen under de kommande 5 minuterna på en låg värme, rör om då och då för att förhindra att massan bränns.
 • Sterilisera burkar i förväg över ånga eller med en annan steriliseringsmetod. Puré utsätts för kortvarig värmebehandling, så behållaren måste vara helt steril. Häll plommonpurén (nyss tagen från spisen) i burkarna, ge en sekund tid att ånga och dra sedan åt locken ordentligt. Det är bättre att använda små burkar vars innehåll konsumeras snabbt när de väl öppnats. Dessutom, om plötsligt en av burkarna inte är helt steril, och plommonpurén jäser, kommer de andra burkarna att vara bra att ha.
 • Njut av denna goda plommonpuré!
Keyword Plommonpuré

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning