Plommonmarmelad med syltsocker – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på plommonmarmelad med syltsocker!

Detta är ett ljuvligt recept på plommonmarmelad med syltsocker. Enkelt att göra och med härlig smak av plommon, vanilj, och kanel!

Detta recept på plommonmarmelad är ett perfekt sätt att ta vara på egenplockade plommon eller vilka plommon som helst egentligen! Syltsockret hjälper till att göra plommonmarmeladen fyllig som den ska vara, och hjälper även med hållbarheten.

Denna plommonmarmelad är jättegod till bröd, ost, och efterrätter. Det är dessutom en superfin present att ge bort till någon annan som man gillar!

Ett bra tips vid marmelad är att sterilisera burken som marmeladen ska förvaras inuti. Här är vår guide till det!

Ingredienser

 • 500 g plommon
 • 3 dl syltsocker
 • 2,5 tsk vaniljpulver eller en snittad vaniljstång
 • 1 tsk kanel eller en kanelstång

Instruktioner

 1. Rengör och kärna ur plommonen, och dela sedan upp dem i bitar. Tillsätt alla ingredienser till en kastrull, gärna med tjock undersida, och låt sedan koka upp för att låta puttra i 10 minuter. Rör om då och då, mer och mer ju närmare 10 minuter vi kommer.
 2. Kontrollera en liten klick marmelad på en tallrik. Om konsistensen är för tjock, tillsätt ungefär en halv deciliter vatten och låt koka upp på nytt. Är konsistensen för lös, låt puttra på samma sätt som tidigare en stund till.
 3. Ta ut vanilj- och kanelstången ur blandningen. Häll över i rena, gärna sterila burkar. Låt svalna och förvara sedan i kylskåp.
 4. Njut av din plommonmarmelad med syltsocker!
Plommonmarmelad med syltsocker

Plommonmarmelad med syltsocker

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på plommonmarmelad med syltsocker! Detta är ett ljuvligt recept på plommonmarmelad med syltsocker. Enkelt att göra och med härlig smak av plommon, vanilj, och kanel!
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Total tid 25 minuter
Portioner 2 burkar

Ingredienser
  

 • 500 g plommon
 • 3 dl syltsocker
 • 2,5 tsk vaniljpulver eller en snittad vaniljstång
 • 1 tsk kanel eller en kanelstång

Instruktioner

 • Rengör och kärna ur plommonen, och dela sedan upp dem i bitar. Tillsätt alla ingredienser till en kastrull, gärna med tjock undersida, och låt sedan koka upp för att låta puttra i 10 minuter. Rör om då och då, mer och mer ju närmare 10 minuter vi kommer.
 • Kontrollera en liten klick marmelad på en tallrik. Om konsistensen är för tjock, tillsätt ungefär en halv deciliter vatten och låt koka upp på nytt. Är konsistensen för lös, låt puttra på samma sätt som tidigare en stund till.
 • Ta ut vanilj- och kanelstången ur blandningen. Häll över i rena, gärna sterila burkar. Låt svalna och förvara sedan i kylskåp.
 • Njut av din plommonmarmelad med syltsocker!
Keyword Plommonmarmelad med syltsocker

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning